kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"İkiz bekliyorduk ama..."
İkisi birbirine yapışık olarak doğan üçüz bebeklerin anne, babası şaşkın. "Dünyada bir ilki yaşıyoruz" diyen Prof. Dr. Erbuğ Keskin ikizlerin ayrılmasını ise henüz erken buluyor

Adana'da önceki gün, ikiz bebek bekleyen Abdullah ve Yasemin Sarıkaya'nın ikisi birbirine yapışık olarak üçüz bebekleri dünyaya geldi. Bir ambalaj fabrikasında işçi olarak çalışan Abdullah Sarıkaya ve eşi, SSK Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeklerine Eda, Seda ve Sena adını verdi. Sağlıklı olan Sena, annesiyle eve döndü. Bebekler daha sonra Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

ÇÜ Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Erbuğ Keskin, vakanın ilginç olduğunu belirterek "İkizler kontrol altında. Yapışık ikizlerde omfalosel hastalığı var. Önümüzdeki bir hafta çok önemli" dedi.

Böyle bir doğumla ilk kez karşılaşan Prof. Keskin, "Bu tür doğumlar en çok Afrika'da görülür. Ancak yaptığım araştırmada Afrika'da bile bu tür doğuma rastlamadım" diyerek literatür araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Temel EREN-Nazan ERDEM


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır