kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Birinci yaşa ayrı girdiler
13 Haziran'da bir operasyonla ayrılan yapışık ikizler, bugün bir yaşında. Semanur, yeni yaşına anne kucağında girerken göğsünde yara problemi olan Sedanur ise bir süre daha yoğun bakımda kalacak...

CerrahpaŞa Tıp Fakültesi'nde yapılan büyük bir ameliyat sonrasında birbirlerinden ayrılan Sedanur ve Semanur adlı yapışık ikizler her geçen gün büyüyor ve sağlık probleri de her geçen günle azalıyor. Bugün bir yaşına basan ikizler doğumgünlerini ayrı yerlerde geçirecekler. Geçtiğimiz hafta yoğun bakımdan çıkartılan Semanur, özel bir odada tutulurken, kalbinde protez olan Sedanur, solunum makinasından çıkartıldıktan 2.5 gün sonra fenalaşınca tekrar yoğun bakım odasına alındı.

CİĞERLERİ YORULDU
İkizlerin şu andaki doktoru Prof. Dr. Osman Faruk Şenyüz, bebeklerin durumunun çok iyi olduğunu ancak kalbinde protez olan Sedanur'un yorulduğu için solunum makinasına tekrar bağlandığını söyledi.

Dr. Şenyüz, " Sedanur'u pazartesi günü akşamı solunum makinasından çıkardık ancak akciğerleri yoruldu. Pansuman yapmak zorundayız. Bizi görünce korkuyor ve ağlamaya başlıyorlar. Ağlayınca da çocukların akciğerleri yoruluyor. Bu nedenle Sedanur'a tekrar tüp takmak zorunda kaldık. Ama herşey yolunda gidiyor. 24 saat çocukların başından ayrılmıyoruz" dedi.

Ekibin başındaki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Daver Yeker de, "Bizi asıl sıkıntıda tutan göğsündeki yara problemi" diye konuştu.

Adana'da önceki gün doğan yapışık ikizlerin de sağlık durumlarının iyi olduğunu, doktorlarla görüştüklerini söyleyen Daver Yeker, "Ameliyat için şu an çok erken" dedi.

Ayla ÖZCAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır