kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Hastaların durumu internetten izlenecek
Acıbadem Carousel Hastanesi, hasta kabulüne başladı. Acıbadem Sağlık Hizmetleri'nden Borsa'ya gönderilen açıklamada, Acıbadem'den sonra ikinci hastanesi olan Bakırköy'deki Carousel alışveriş merkezinde bulunan hastanenin, 12 milyon dolara mal olduğu bildirildi. Açıklamada, 15 katlı hastanede, yeni doğan, yoğun bakım üniteleri, acil gözlem odası, ameliyathane, VİP ve suit odaların bulunduğu ve Türkiye'de ilk olacak bazı hizmetlere de yer verildiği ifade edildi. Buna göre, kapalı devre pinomatik sistemle, hastadan alınan kan örneği, ilaç, tıbbi sarflar, yazılı doküman gibi materyaller, hastane içinde transfer edilebilecek. Hasta odalarında kurulan kameralar sayesinde, hastaların izni alınarak, hastanın durumu, doktorlar ya da hasta yakınları tarafından internet üzerinden izlenebilecek.

Kartlı harcama 4.4 katrilyon
Türkiye'de kredi kartı harcamaları ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 112 oranında artarak
4 katrilyon 460 trilyona yükseldi. Bu harcamaların 3 katrilyon 280 trilyon lirası alışverişte, 1.1 katrilyonu da nakit avansı olarak kullanıldı. Kredi kartı işlem adedi ise aynı dönemde yüzde 39 artışla 215 milyon adede çıktı. Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) verilerine göre Türkiye'de
30 Haziran itibariyle 7 milyon 470 bin adet Visa, 4.1 milyon adet Mastercard ve 43 bin adet başka kartlar olmak üzere toplam 11.6 milyon adet kart bulunuyor.

Vakıfbank'tan tahvil ihracı
Vakıflar Bankası yurtdışı piyasalarda 125 milyon euroluk tahvil ihracı başlattı. Ödeme tarihi 7 Ağustos 2000, vadesi de 2003 yılı olarak belirlenen tahvillerin ihracını
Garanti Bank, Merrill Lynch ve Salomon Smith Barney yönetiyor. Vakıfbank'ın tahvillerine Moodys' Ba1, S&P de BB- notu verdi. Tahvillerin faizinin, ihraç fiyatının daha sonra belirleneceği öğrenildi.

Anadolu Efes Pazartesi geliyor
Anadolu Grubu'nun dört bira şirketinin birleşmesi ile oluşan Anadolu Efes, pazartesi gününden itibaren İMKB'de işlem görmeye başlayacak. Ödenmiş sermayesi 25.084 trilyon olan şirketin endeks hesaplamasında halka açıklık oranı yüzde 34 olarak kullanılacak. Şirketin açılış fiyatı 33.355 lira olacak.

Garanti'den konut kredisi
Garanti Bankası, http://www.remax.com.tr adresinden müşterilerine konut kredisi seçenekleri sunuyor. 10 yıla kadar vadeli olan ve hem TL, hem de dövize endeksli konut kredisi alan müşteriler, aylık dolar için yüzde 1.10, mark için yüzde 1.05, TL kredilerinde de ilk iki yılı yüzde 2.8 sabit, sonraki yıllarda TEFE ve TÜFE'ye endeksli olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır