kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Alarko Gapropark'ını tanıttı
Alarko Holding'in Gapropark'ı Güneydoğu'ya 10 yılda 4.5 milyar dolar yatırım çekecek

Alarko Holding tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kurulacak olan Teknopark, Ankara'da görücüye çıktı. GAPROPARK adıyla kurulması öngörülen ve 1 milyon dolara malolacak tarım teknoparkı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda düzenlenen toplantı ile bürokratlar, bölge valileri , milletvekilleri ile bölgedeki sanayi ve ticaret odaları temsilcileri tanıtıldı.

Tanıtımı yapan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih, proje ile Güneydoğu'ya 10 yılda 4.5 milyar dolarlık yatırım geleceğini söyledi. Garih, birçok yabancı firmanın bölgede yatırım sözü verdiğini ifade ederek "Ancak yöre halkı ve kamuoyundan güçlü muhalefet gelirse projeyi iptal ederiz. Biz üretim yapmayacağız. Sadece bilgi verip üretimi garantileyeceğiz" dedi.

Tanıtıma katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, hükümet olarak hedeflerinin, tarımın sanayiye entegresyonuna ilişkin her türlü projeyi, sosyal ve milli menfaatler süzgecinden geçirerek destekleyebileceklerini söyledi. Gapropark'ın tarımda yeniden yapılanma ve reform politikalarına uygun bir proje olduğunu da vurgulayan Gökalp, bakanlık olarak firmalar ile işbirliği yapmayı istediklerini, hantal yapıyı kırıp pek çok görevi özel sektöre devredebileceklerini kaydetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır