kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kapasite 80'e dayandı
Haziran ayında özel sektör kapasite kullanım oranı yüzde 77.9'a çıktı. Bu oran Eylül 98'ten bu yana ulaşılan en yüksek seviye oldu.

Geçen yılın aynı ayında özel sektörün kapasitesi yüzde 70.9 olarak gerçekleşmişti. Toplam kapasite kullanım oranı kamu kesiminin özellikle Tüpraş'ın devreye girmeyen üniteleri nedeniyle düşük çıkmasıyla yüzde 76.6'da kaldı. Geçen yıl haziran ayında toplam kapasite kullanım oranı yüzde 76.4 olmuştu.

İşyerlerinin, tam kapasite çalışamama nedenleri arasında, geçen yılın Haziran ayında yüzde 64.1 oranında etkili olan iç Pazardaki Talep Yetersizliği, bu yılın aynı ayında yüzde 55'e düştü.

Geçen yıl yüzde 14.7 olan dış pazardaki Talep Yetersizliği'nin üretime olan olumsuz katkısı, bu yıl yüzde 15.8'e çıkarken, İşçilerle İlgili meseleler yüzde 2.6'dan bu yıl yüzde 2.8'e çıktı. İthal mallarda hammadde yetersizliği yüzde 1.2 iken, bu yıl Haziran ayında yüzde 1.3'e yükseldi.İmalat sanayiinde üretimi etkileyen faktörler içinde mali İmkansızlıklar, geçen yıl Haziran ayında yüzde 2.4 iken bu yıl yüzde 2'ye, yerli mallarda hammadde yetersizliği de yüzde 4.3'ten, yüzde 3.6'ya indi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır