kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya beşik gibi
24 saat içinde dünyanın dört bir yanında 5 şiddetinin üzerinde meydana gelen 5 deprem korkuttu

JAPONYA
BaŞkent Tokyo'da arka arkaya iki şiddetli deprem yaşandı. 6.1 şiddetindeki ilk deprem, can ve mal kaybına neden olmadı. Ancak nükleer santral, sızıntı ihtimaline karşı geçici bir süre kapatıldı. İlk depremin birkaç saat ardından da ikincisi meydana geldi. Bu sefer, şiddeti 5.5 olarak tespit edildi. Şehre uzun süre su ve elektrik verilemedi.

ENDONEZYA
Son aylarda birbiri ardına yaşanan depremlerle korku dolu saatler geçiren Uzakdoğu ülkesi Endonezya'nın başkenti Cakarta, dün sabah 09.17'de 5.5 şiddetinde sallandı. Can kaybı yaşanmadı. Endonezya'nın bir diğer büyük kenti Sumatra'da geçtiğimiz ayki depremde 120 kişi hayatını kaybetmişti.

KOSTA RiKA
Orta Amerika ülkelerinden Kosta Rika'da önceki akşam saatlerinde meydana gelen deprem ise 5.3 büyüklüğündeydi. Merkez üssünün, başkent San Jose'nin batısında bulunan Nicoya yarımadasının 50 km. güneybatısı olduğu açıklandı. Can ve mal kaybına neden olmayan deprem, Nikaragua'da da 5.0 şiddetinde hissedildi.

MEKSiKA
Orta Amerika ülkelerinden Meksika'da dün sabah meydana gelen depremin şiddeti 5.9'du. Merkez üssü Puebla ve Guerrero eyaletleri arasındaki güney bölgesi olan deprem sonrası bölge sakinleri sokaklara fırladı. Yaklaşık 1 dakika süren depremde can kaybı olmadı. Ancak halk dün geceyi dışarıda geçirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır