kapat

20.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Reşat bilmecesi
Çifte vatandaş Reşat Oğuz'u Milli Takım'da yarıştırdığı için Fikret Çetinkaya ceza almıştı. Yeni başkan Semra Aksu da aynı uygulamayı sürdürüyor. Oğuz olimpiyatlara gidecek

Atletizm Federasyonu'ndan ilginç uygulama. Türk uyruğunda yarıştırıldığı için, Fikret Çetinkaya'nın görevden alınmasına neden olan Kıbrıs vatandaşı Reşat Oğuz, yeni başkan Semra Aksu tarafından Sydney Olimpiyatları kadrosuna alındı. Atletizm Federasyonu eski Başkanı Çetinkaya ile yönetim kurulu üyesi Ali Adnan Karakaş, Kıbrıs uyruklu Reşat Oğuz'u, Türk uyruğunda gösterip yarıştırdıkları için bir yıl ceza almışlardı. Çetinkaya bu cezadan sonra görevinden alınmıştı. Yeni başkan Aksu da aynı uygulamayı sürdürüyor. Ve atletizm dünyası Aksu'ya ceza gelip gelmeyeceğini merakla bekliyor.

Çetinkaya: Aksu doğru yapıyor
Eski başkan Çetinkaya, Reşat Oğuz'un Türk uyruğunda yarıştırılmaya devam edilmesinin normal olduğunu belirterek, "Yaptığımız işleri devam ettiriyorlar. Amaçları beni harcamaktı. Ceza aldığım her olayı, şimdi büyük olay gibi sunuyorlar" dedi.

TAYFUN BAYINDIR-Ankara

Bugün final oynayacak Türk ve Yunan takımlarının genç kaptanları "Dostluk" dedi

Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk rüzgarları esmeye devam ediyor. Turgut Atakol Ümitler Basketbol Turnuvası'nda Türkiye ile Yunanistan bugün saat 17.00'de şampiyonluk için karşı karşıya geliyor.

Spor, barış ve kardeşlik
Türk takımının kaptanı Kaya ile Yunan takımının kaptanı Nanios, birbirlerine şans dilediler. Kaya, "Yunan ve Türk halkları her zaman dostluk içinde yaşadılar. Ancak, politikacıların yanlış tutumları yüzünden karşı karşıya getirildik. Sporun özünde dostluk, kardeşlik ve beraberlik yattığını çok iyi biliyoruz. Türk ve Yunan dostluğu kazansın" ifadesini kullandı. Yunan kaptan da Kaya'ya katıldığını söyledi. Bu arada turnuvada Türkiye uzatmada Slovenya'ya 82-77 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. Günün diğer maçlarında Yugoslavya, Fransa'yı 66-60, Yunanistan da Rusya'yı 66-61 yendi.

FEHMİ ÖZGÜLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır