|
|
9 Eylül rektör seçimi Köşk'te
İzmir 9 Eylül Üniversitesi rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alan 2 öğretim üyesinin YÖK tarafından elenmesi üzerine başlayan kriz Köşk'e taşınıyor.
Öğretim üyelerinin "cüppe çıkarma" eyleminden sonra Meclis'i faks yağmuruna tutması ve İzmir milletvekilleri ile girdikleri diyalog siyasi çevrelerde yankı uyandırdı. Tatilini yarım bırakarak Ankara'ya giden ANAP İzmir Milletvekili Işın Çelebi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den randevu aldı. Çelebi ile 10 profesör, bugün Sezer'le görüşerek sorunu birinci ağızdan iletecekler.
ÇELEBİ ELEŞTİRDİ
Kurallara bağlılığıyla dikkat çeken Sezer'in randevu istemini kabul etmesi "YÖK'ün istediği olmayacak" yorumlarına neden oldu. YÖK'ü eleştiren Çelebi, "YÖK, rektör atamalarındaki anlayışı ile Yüksek Öğrenim Komiserliği'ni üstlenmiştir. Bu yanlışlığı ortaya koymak bizim temel görevimizdir" dedi.
Sezer'in atamaları rektörlerin görev sürelerinin dolacağı Ağustos'a kadar bekletebileceği belirtiliyor.
Şirin Dilek ACUN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|