kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evet! hatalıyım
Takımın en hırslı adamıyım. Bu hırsımın kurbanı oluyorum. Arif penaltıyı atsa yine beni suçlarlar mıydı? Taksiciyi dövmedim, sadece ittim. Ayağı kayınca o da yere düştü!

"Couto'ya vurmaya kalkmam hataydı"
F.Bahçe'nin milli futbolcusu Alpay Özalan, Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'e boyun eğdiğimiz çeyrek final maçında rakibine yumruk atıp gördüğü kırmızı kart nedeniyle yapılan eleştirilere internet sayfasından cevap verdi. http://www.alpayozalan.com adresinde haftanın yorumu olarak yayınlanan yazıda kendini savunan yıldız futbolcu, "Euro-2000'de Türkiye'ye tarihinin en büyük başarısını yaşattık. Bir hata yaptım. Vurma girişimim vardı ama vurmadım. Türkiye'nin benim yüzümden elendiğini kabul edemiyorum" ifadesini kullandı.

"En iyi marşı ben söylerim."
Her zaman canını dişine takarak mücadele ettiğini ifade eden Alpay, takımın en hırslı futbolcusunun kendisi olduğunu, arkadaşlarının kendisi kadar hırslı olmadığını anlattı: "Maç öncesi milli marşlarda sahada benim kadar yüz ifadesi oyuna konsantre olmuş kaç futbolcu var? Arada hırsımın kurbanı oluyorum. Ama faydamın hep daha fazla olduğunu düşünüyorum. Suçum varsa, bu Türk formasına, Türk halkına olan sevgim sonrası kendimi bir anlık kaybedişimdendir."

"Arif penaltıyı atsaydı..."
Başarının da, hatanın da takıma ait olduğunu belirten Alpay, "Arif penaltıyı atsa ve ikinci yarıda tur gelseydi, ben yine de suçlanacak mıydım? Hayır. Arif mi suçlu? Hayır. İspanyol Raul, Fransa karşısında son dakikada penaltı kaçırdı. Acaba bize söylenilenlerin yarısı İspanya'da ona söyleniyor mu?" diye yazdı. Avrupa basınında kendisinin övüldüğünü kaydeden Alpay, "Hatta, 'Alpay Türkler'in en iyisi' ve 'Türkler'in savunması Alpay ile ayakta duruyor' yazılarını ben de okudum" şeklinde konuştu.

Kavga değil İtişme
"Dokunmadım... İttim!"

Bağdat Caddesi'nde bir taksici ile yaşadığı olayın kavga değil, tartışmadan ibaret olduğunu iddia eden Alpay, "Elimi bile kaldırmadım" derken, şoförün düşüşünü "Adamı ittim, ayağı kaydı" ifadesiyle açıkladı: "Taksi şoförü arabasından inip beni tehdit etti. Arabadan indim. Ama elimi bile kaldırmadım. Beni itmesine aynı şekilde karşılık verdim. Ayağı takılıp yere düştü."

"Gözüme uyku girmiyor"
Takımı sabote ettiği iddialarına üzüldüğünü belirten Alpay, şu ifadeleri kullandı: "Basında ne aptallığım kaldı, ne de vatan hainliğim. Günlerdir gözüme uyku girmiyor. Kendime zaten kızıyorum. Beni eleştirenler, benim Türk futboluna yaptığım hizmetlerin % 10'unu yaptılar mı? Eleştiriler daha yapıcı olmalı. Aksi taktirde ben de, Türk halkı da kaybedecek."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır