kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kupaya kadar
EURO 2000'de Avrupa'nın devlerini geride bırakıp ilk 8 arasına giren Ay-yıldız, bugün Portekiz karşısında yarı final vizesi arıyor. Amsterdam'daki maç 19.00'da

Portekiz üçte üç yaptı
Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen Milli Takımımız, bugün Portekiz karşısına çıkıyor. Evsahibi Belçika ve İsveç'in de bulunduğu gruptan İtalya'yla birlikte çıkan Ay-yıldızlı ekibimiz, ilk turda İngiltere, Almanya ve Romanya'yı yenen güçlü rakibi karşısında yarı final vizesi arayacak. Maçın normal süresi berabere biterse, uzayacak yine eşitlik bozulmazsa penaltılara gidilecek. Uzatmalarda 'altın gol'ü bulan tur atlayacak.

Saat 19.00'da Arena'da
Zorlu mücadele Amsterdam'daki 51 bin 200 seyirci kapasiteli ünlü Arena Stadı'nda oynanacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, grup mücadelesinde İsveç-Türkiye maçında da görev yapan Hollandalı Dick Jol yönetecek. Karşılaşma TRT 1'den naklen, daha sonra da TRT 3'ten banttan yayınlanacak. Bu karşılaşmanın galibi, yarı finalde yarın oynanacak İspanya-Fransa maçının galibiyle final mücadelesi yapacak.

45 yıllık galibiyet hasreti
Bugüne kadar oynadığı 343 maçtan 108'ini kazanıp, 159'unda mağlup olan Milli Takım'ın, Portekiz karşısında tam 45 yıldır yüzü gülmedi. Rakibiyle ilk kez 1955 yılında özel maçta karşılaşan ve 3-1 kazanan Ay-yıldız, daha sonraki 4 müsabakayı da kaybetti. İki takım arasındaki son karşılaşma EURO 96'da oynandı ve 1-0 Portekiz Milli Takımı'nın üstünlüğüyle bitti.

GÖKMEN ÖZDEMİR - Amsterdam


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır