kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evleri başlarına dert oldu
Gülben Ergen, 500 milyar liraya ev aldığını açıklayınca defterdarlık tarafından takibe alındı Sibel Can, Sarıyer'deki yalısını eski eşine devretti

Ünlü sanatçıların evleri zaman zaman başlarına dert açıyor. Sibel Can hakkında, Sarıyer Yenimahalle'deki yalısının çekme kat olması gereken dördüncü katını dublekse çevirdiği gerekçesiyle üç yıl önce Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 aydan 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme, yaklaşık 3 yıl süren hukuk sürecinden sonra güzel sanatçının suçunu sabit görerek, 1 ay hapis ve 200 bin lira ağır para cezasına hükmetti. Bu ceza önce para cezasına çevrildi, ardından sanatçının "iyi hali ve sabıkasız oluşu" nedeniyle ertelendi. Sibel Can, 200 bin dolar değerindeki bu evi, boşanma karşılığı vereceğine söz verdiği eski eşi Hakan Ural'a devretti. Yalı, tapu kayıtlarında 30 milyar bedelle Sibel Can'dan Hakan Ural'a geçti.

Hakan Ural da binayı 250 bin dolara satılığa çıkardı.

GÜLBEN'E SORUŞTURMA
Erol Evcil'le yaşadığı aşk yüzünden başı maliyeyle dertten kurtulmayan, geçen yıl da, haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle yüklü bir vergi ödeyerek, 2 dairesi ve bir arabasını elden çıkarmak zorunda kalan Gülben Ergen ise, vergi sıralamasında ilk 100'e giremediği halde, İbrahim Tatlıses'in hayat arkadaşı Derya Tuna'dan 500 milyara ev aldığını açıklayınca İstanbul Defterdarlığı hakkında inceleme başlattı.

Ergen'in bütün sanatsal faaliyetleri, film, klip ve televizyon çekimleri teker teker incelenecek. Defterdarlık yetkilileri, para ve gayrimenkullerin bağış yoluyla kazanıldığının söylenmesi durumunda da sanatçının veraset intikal vergisini vermek zorunda olduğunu belirtti. Yetkililer, "Sanatçıların mal hareketi yok. Hiçbir sanatçı gerçek kazancını bize beyan etmiyor. Çoğunun elinde faturası var. Ama bu faturalar gerçeği yansıtmıyor. 'Nereden buldun' yasası çıkmadıkça doğru düzgün saptamalar yapmak zor. Sanatçıları çok sıkıştırınca bazen doğruyu söylüyorlar. Onların vicdanlarına kalmış" dedi.

Ayla ÖZCAN-Bekir BATU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır