kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Türk düşmanı Belçikalı Belkıs
Belçika'nın aşırı sağcı ırkçı partisi Vlaams Blok'un üyesi olan 31 yaşındaki bir Türk kızı, söyledikleriyle herkesi hayrete düşürüyor. Flaman parlamentosunda bir konuşma yapan Konyalı Belkıs Söğütlü, sivri çıkışları ve ırkçı sözleriye ülkede biranda tüm dikkatleri üzerine çekti.

"Göçmenlerin politikaya katılımı ve demokrasi" konulu bir panele Vlaams Blok partisi adına katılan Söğütlü, "Belçika'ya uyum sağlayan, Flaman kültürünü benimseyen ve yalnızca Flamanca konuşan burada kalır. Asimile olmayan defolup gider. Buna kendi annem ve babam da dahil" şeklinde konuştu.

İki aydır bu partiye üye olduğunu söyleyen genç kadın, Belçika yerel seçimlerinde de aday olabileceğini açıkladı. Başörtüsü kullanan kadınların Belçika'nın görüntüsünü bozduğunu ve huzurlarını kaçırdığını iddia eden Söğütlü, camiler hakkında da "Müslümanlar cami istiyorlarsa Arabistan'a veya Türkiye'ye gitsinler" dedi. Söğütlü, Belçika'daki Türkler'in oy hakkı istemesi konusunda ise, "Kendi ülkelerinde yaşayan yabancılara oy hakkı veriyorlar mı ki, burada aynı hakkı istiyorlar" dedi.

FİKRET AYDEMİR

"Etekli darbe" krizi son buldu
Güney Pasifik'in en uzun süren krizi, 36 gün sonra sona erdi. İşadamı George Speight'in liderliğini yaptığı işadamlarından oluşan bir grup, 19 Mayıs'ta parlamento binasını basarak Fiji'nin Hint kökenli Başbakanı Mahendra Chaudry ve 30 kişiyi rehin aldı. Arkasından bir darbe de ordudan geldi. Ve asker, işadamının rehineleri serbest bırakmasını istedi. Ancak Speight, kiralık askerleriyle askere karşı direnmeyi başardı. Giydikleri resmi kıyafetler nedeniyle "etekli darbeciler" diye nitelendirilen bu grup, nihayet dün askerle bir anlaşmaya vardı. Eski Devlet Başkanı'nın özel sekreteri Joe Brown "Biz kendi aramızda anlaştık. Kriz 24 Haziran'da sona erecek. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra imzayı atıp sorunu çözeceğiz" dedi. Rehinelerin resmi anlaşma sonrası serbest bırakılacağı bildirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır