|
|
'Mısır'da futbolcu arıyorum'
Devletten 5 trilyon 669 milyar lira vergi kaçırdığı iddiasıyla mahkemelik olan Fadıl Akgündüz, "Şu an Mısır'da futbolcu bakıyorum, haftaya Türkiye'deyim" dedi
Jetpa Holding'in, kayıtlarda hile yaparak devletten 5 trilyon 669 milyar lira vergi kaçırdığı ve karapara akladığı iddiasıyla mahkemelik olan patronu Fadıl Akgündüz, SABAH'a konuştu. Hakkında yurtdışı yasağı konmadan önce Frankfurt'a gitmeyi başaran, oradan da futbolcu transferi için Mısır'a geçtiğini söyleyen Akgündüz, haftaya Türkiye'de olacağını açıkladı. Hakkında yurtdışı yasağı konmadan önce Türkiye'den ayrılan Fadıl Akgündüz, ilk önce bu duruma "açıklık getirdi" ve şunları söyledi: "Neden gidemez miyim? Yurtdışına çıkamaz mıyım? Ben her zaman ülke dışına giderim bu defa gidince neden böyle oluyor, anlam veremedim. Birileri bana 'Yurtdışına sakın çıkma' diye yasak mı koymuş? Konulmamış ki, ben çıktım. Yok böyle bir yasak. Her zaman gittiğim gibi polis kontrolünden geçtim, uçağa bindim. Böyle bir karar olsaydı gidemezdim herhalde."
HEM ZİYARET HEM TİCARET
Uçakla Frankfurt'a gittiği bilinen Fadıl Akgündüz, daha sonra Mısır'a geçtiğini söyleyerek, "Şu an Mısır'dayım. Maç izlemek için yurtdışına çıktım. Sonra da Mısır'a uğradım. Burada bazı işlerim vardı onları da hallettim. Hem ziyaret, hem ticaret yaptım. Yurtdışına çıkmam çok olağandı. Siirt'ten bir arkadaşımın ısrarı üzerine ani bir kararla yurtdışına gittim. Düşünmeden kabul ettim. Tekrar söylüyorum; kaçmadım, büyük bir olasılıkla haftaya geleceğim" dedi.
Akgündüz, "Taahhüt ediyorum, haftaya Türkiye'deyim. Ortada yaşantımı ve programımı değiştirecek bir olumsuzluk yok. Neden kaçayım? Nereden uyduruyorlar bunu? Veremeyecek hesabı yok benim" diye konuştu.
Tülay ACAR
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|