Davalık Prens özür diledi
Expo 2000'deki Türk stand'ına işemekle suçlanan Prens August, Bild muhabirini tehdit edince mahkemelik oldu. Prens Türk Büyükelçiliği'ni arayıp, özür diledi
Skandalları ile Alman kamuoyunun gündeminden düşmeyen Hannover Prensi Ernst August von Hannover'i bu kez de Bild gazetesi dava ediyor. Hafta sonunda Expo 2000 fuarında bulunan Türk pavyonuna "işediği" haberleri ile büyük tepki toplayan, Monako Prensesi Caroline'in eşi Ernst August von Hannover, Bild gazetesi Hannover Temsilcisi Anne Katrin Berger'i Türk pavyonuna işediğine dair yaptığı haberlerden dolayı tehdit etmekle suçlanıyor.
Telefonla Bild bürosunu sürekli arayarak temsilci bayan gazeteciyi tehdit eden Hannover Prensi hakkında gazete yetkilileri, Alman makamları nezdinde suç duyurusunda bulundu. Telefon görüşmeleri esnasında Prens'in kendisine yöneltilen "Türk pavyonuna işediği" suçlamasını reddetmemesi de dikkat çekti.
WELT DE BASTIRDI
Prens'in tutumunun Türkler'i derinden yaraladığına işaret eden Almanya'nın Bild ve Welt gazeteleri, haftasonu yaptıkları yayınlarla Prensi Türkler'den özür dilemeye davet etti. Bunun üzerine Prens August, bizzat Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği'ni arayarak özür diledi.
Başbakan Ecevit adına Die Welt gazetesinin sorularını yanıtlayan Zeynel Yeşilay, gazeteye "Türk kamuoyu şokta" dedi. Türk milletinden özür dilediğini kaydeden Prens August ise, tüm gayretlerine rağmen kamuoyuna kendisini aklatamadı. Her gittiği ülkede ve bulunduğu her ortamda neden olduğu skandalları ile gündeminden düşmeyen Prens August, Almanya'da "Kavgacı Prens" olarak tanınıyor. Son telefon görüşmesi ile uzun süre Alman kamuoyunun boy hedefi olmaya da devam edeceği tahmin ediliyor.
ÜÇ KEZ BILD'İ ARADI
Alman Bild gazetesinin Hannover bürosunu arayarak telefon görüşmelerinin banda alınmasını öneren Prens August ile olayı ortaya çıkaran Alman gazeteci arasında ilginç bir görüşme yaşandı. Gazetecinin "Siz herkesle böyle mi konuşuyorsunuz?" sorusuna Prens'in küfür ederek, "Hayır. Sadece i..elerle ve gazetecilerle" dediği öğrenildi.
"Yarın başlıyorum. Siz görürsünüz, affetmeyeceğim" diye tehditler savuran Prens August, gazeteci bayana "Kızım bundan sonra popona sahip" çık şeklinde sözlü olarak cinsel tacizde de bulundu. İlk telefon görüşmesinin ardından hızını alamayarak yeniden gazete bürosunu arayan Prens, bu kez de yeni hakaretler ve tehditler savurmaya devam etti. HANNOVER
PRENSİN DAVALIK TELEFONU
Bild: Kraliyet çevrelerinde bu üslupla konuşulduğunu bilmiyordum.
Prens: Seni tombul g..lü seni... Yarın Bild'in nerede ve kimler tarafından nasıl basıldığını ortaya çıkartacağım. Yaz sen yaz bakalım...
Bild: İşediniz mi işemediniz mi?
Prens: Eğer Türkler bunu söylüyorlarsa... Ahh... Bilmiyorum insanı nasıl suçlayabilirler. Ben Türk Elçiliğini arayarak özür dilemişim öyle mi?
Bild: Eşiniz bu tavırlarınız hakkında ne düşünüyor?
Prens: Eşim burada ve benden memnun. Şık bir kadın, sizin gibi tipsizin teki değil.
Bild: Karınızın yanında böyle laflar etmekten utanmıyor musunuz?
Prens: Benim eşim sizin gibi hakaretleri hak etmediğini biliyor. Siz sadece bir pislik parçasısınız.
|