Peki Bekir Çelenk Ağca ilişkisi neydi? Bu ilişkinin detaylarını Uğur Mumcu "Papa, Mafya, Ağca" kitabında gözler önüne seriyor. Mumcu'ya göre Bekir Çelenk ile Sofya'nın Vitoşa otelinde buluşan Mehmet Ali Ağca'nın, Papa suikastı girişimi öncesinde kaldığı İspanya'nın Mallorka Adası'nda Çelenk'in temsilcileri ya da orada bulunan gemileri ile ilişki kurmuş olabileceğinin göz ardı edilmemesi gerekiyor.
Mumcu kitabında Papa suikastını işlemeden birkaç gün önce Bekir Çelenk ve ortağı Mehmet Cantaş'ın gemilerinin sık sık uğradığı İspanya Mallorka'da kalan Ağca'nın Çelenk tarafından sağlanan parayı almak için orada bulunduğu görüşünün yaygınlığının altını çiziyor.
Çelenk ve Ağca bağlantısına geniş yer veren Uğur Mumcu, Ağca'nın Abuzer Uğurlu ve Bekir Çelenk'in Sofya'da aynı tarihlerde Vitoşa otelinde kaldıklarını belirtiyor. Ağca, Vitoşa otelinde 911 numaralı odada kalırken, Çelenk de 1073 numaralı odada Necati Çelik adına düzenlenen sahte bir pasaportla kalmış. Ağca'yı Bulgar ajanları ile Bekir Çelenk'in tanıştırmış olabileceğinin altını çizen Mumcu, daha sonra Ağca'nın Papa suikastını söz konusu Bulgar ajanlar ile beraber planladığı yönündeki bilgilere yer veriyor.