|
|
Keleş'e konuşma yasağı
DGM Başsavcısı Volkan, Mumcu soruşturmasını yürüten savcı Keleş'e konuşma yasağı koydu
UĞUR Mumcu cinayetinin sanıkları olarak açıklanan Yusuf Karakuş ile Abdülhamit Çelik'in cinayette görev almadıklarının ortaya çıkması ve bu gelişmenin medyaya sızması, Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan'ı kızdırdı.
"Umut" operasyonunun ilk gününden bu yana, basına bilgi sızdırılması konusunda polisle ters düşen ve rahatsızlığını Başbakan Bülent Ecevit'e kadar ileten Başsavcı Volkan, soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Hamza Keleş'in gazetecilerle görüşmesini yasakladı. Keleş'le görüşme talep eden basın mensupları, Volkan'ın verdiği talimat doğrultusunda mahkeme binasına alınmadılar. Savcı Keleş'e telefonla ulaşmak isteyen gazetecilere de, "Başsavcı Volkan'ın talimatı var. Savcı Hamza Keleş'e bağlantı yapamayacağız" açıklamasında bulunuldu.
İDDİANAME HAZIRLIYOR
Mesaisinin büyük bölümünü "umut" operasyonuyla ilgili iddianame hazırlığı ile geçiren Savcı Hamza Keleş'in, Haziran ayı sonuna kadar çalışmasını tamamlaması bekleniyor. Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik'in, "Mumcu" cinayetiyle ilgili suçlamada yer almayabilecekleri, bu kişiler hakkında "rejim muhalifi İranlı'ların kaçırılması" ve "çete" suçlamasıyla dava açılabileceği belirtiliyor.
Ersin BAL
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|