kapat

12.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeni dünya kebabı!
Antep mutfağından yemekler sunan Sahan farklı tatları tercih edenlerin gözde yeri

İSTANBUL'un en köklü lezzet duraklarından biri olan Sahan'ın geçmişi 30 yıl öncesine dayanıyor. Gaziantep'in yöresel yemeklerini sunan Sahan'ı bu şehirden İstanbul'a gelen Tahir Tekin Öztan ilk olarak Caddebostan'da açmış... Şu anda ise bu restorana ilave olarak Suadiye ve Acıbadem'deki şubeleriyle de hizmet veriyor. Ümraniye'deki CarrefourSA'nın en üst katında açılacak yeni şube ile Sahan dördüncü mekanını hizmete sokmaya hazırlanıyor.

BOSTANA SALATASI
Bizim lezzetlerini tatmak için gittiğimiz Suadiye'deki Sahan'da 20 kişilik servis personeli hizmet veriyor. Havanın sıcak olması nedeniyle çoğunluğun tercih ettiği gibi bahçe bölümüne oturuyorsunuz. Sahan'da 30'uncu hizmet yılını dolduran şef Hüseyin Kılıç size soğuk yiyecek olarak 17 alternatif sunuyor... Haydariden kuru cacığa, muammaradan gavur dağına kadar uzanan uzun listede bostana salatasını mutlaka tatmanız tavsiye ediliyor. Nar ekşisi, domates, salatalık, biber ve soğanla hazırlanıp çorba tabağı içinde servis edilen bostana salatası, hemen ardından getirilen firik pilavı ile en iyi bütünleşen lezzet oluyor...

Yeşil buğday ve kuzu tandırla hazırlanan firik pilavı Sahan'ın en lezzetli ara sıcak spesiyalleri arasında yer alıyor... İçli köfte diğer bir çok mekandan farklı olarak kızartılarak hazırlanıyor... Görüntüsü ve tadıyla pizzayı andıran fosforlu semsek da sadece Sahan'da yiyebileceğiniz ara sıcaklardan biri oluşturuyor... Peynir ve tarhın otuyla hazırlanan semsek için Sahan personeli, "Müşterilerimizin her zaman istediği bir lezzet" diyor...

Gaziantep mutfağının özel lezzeti "mevsim kebabı" ise adeta şölen havasında hazırlanıp servis yapılıyor. Kuzu kıymayla hazırlanan kebaplar, haşlanmış sarımsak, Malta eriği ve patlıcanın içiyle karıştırılıp lavaş içinde dürüm olarak sunuluyor... İstanbul'da üç adresiyle hizmet veren Sahan yiyeceklerinin kalitesinin yanında hesaplı fiyatlarıyla da ön plana çıkıyor.

Kaliteli bir yöresel yemek restoranında lezzet keyfi yapmak isterseniz Sahan'ı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Şimdiye kadar hiç tatmadığınız bir çok lezzeti burada bulabilirsiniz.

TEL: (0216) 411 48 48


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır