kapat

10.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hakim Armağan da gitti...
Hayali ihracat skandalının kahramanı Yasin Altınbaş'la "Akçeli ilişki" kurduğu ileri sürülen Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi eski Başkanı İzmir Bölge İdare Mahkemesi üyesi Hakim Tuncay Armağan, HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu)'nca dün görevden uzaklaştırıldı.

Altınbaş'ın polis ve savcılıkta verdiği ifadede adı geçen Armağan, Adalet Bakanlığı tarafından hakkında başlatılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevine dönemeyecek. Soruşturma sonunda Armağan'ın Yasin Altınbaş'la parasal ilişkisi belirlenirse HSYK tarafından ihraç edilecek ve hakkında ceza davası açılacak. Armağan'la ilgili karar Kurul'un dün yapılan olağanüstü toplantısında alındı. Bakanlık müfettişlerinin ön raporunu değerlendiren HSYK, Hakim Armağan'ın soruşturma tamamlanıncaya kadar görevde kalmasını sakıncalı buldu.

Altınbaş, polis ve savcılıktaki ifadesinde Armağan'ın cep faturalarını ödediğini ve zaman zaman Armağan'a uçak bileti aldığını itiraf etmişti. Olayla ilgili daha önce Kilis Valisi Güner Özmen ile Kilis İl Jandarma Alay komutanı Toksal Keskin görevden alınmıştı.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır