|
|
Borsayı iki banka düşürdü
Borsa buğday fiyatlarına sevinemedi. İş Bankası ve Yapı Kredi'deki satışlar sonucu borsa günü yüzde 1.21 oranında düşüşle kapattı
Piyasalar tarafından dört gözle beklenen ve IMF kriterlerine uygun olarak açıklanan buğday taban fiyatları borsayı sevindiremedi. Bazı büyük yatırımcıların İş Bankası ve Yapı Kredi'de yaptıkları satışlarla endeks günü yüzde 1.21'lik düşüşle 16 bin 461 puandan tamamladı.
BÜYÜKLER SATIŞTA
Hükümetin, IMF ile imzaladığı anlaşmaya paralel olarak açıklanan buğday taban fiyatlarının piyasalar açısından tahminkar olduğunu söyleyen borsacılar, "Karar olumlu. Ancak karara borsa yükselerek tepki veremedi, çünkü para sıkışıklığı hala etkisini koruyor. Ayrıca ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a gönderilmesi bu hafta Meclis gündeminde olacak. Bütün bu olumsuzluklar üstüste gelince borsada çıkış için güç bulamadı" yorumunu yaptı.
Bazı büyük yeri yatırımcıların bir süre önce banka hissesi aldığını ve yabancı yatırımcı beklentisinde olduklarını belirten borsacılar, "Bu oyuncular yabancı girişinden umudu kesip, ardarda gelen iyi haberlerle yükselen borsayı satış için fırsat bildikler gibi görünüyor" şeklinde konuştular.
Dün endeks yüzde 1.21 oranında gerilerken, Sanayi Endeksi yüzde 0.57 yükseldi. Bu arada Bankacılık Endeksi ise yüzde 2.65 oranında değer kaybetti.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|