İlk üretildiği tarihten itibaren 70 milyon adet satarak çok büyük bir başarıya imza atan Playstation I, geçtiğimiz yılbaşı yerini Playstation II'ye bırakmıştı.
Japonya'da piyasaya çıktığı ilk iki günde toplam 960 bin adet satan Playstation II de birisinde yakalanan başarıyı sürdüreceğinin işaretini verdi. Fakat Sony bu başarılarla yetinmeye pek niyetli görünmüyor. Şirket "PS One" adını verdiği mobil Playstation'ı Temmuz ayından itibaren Japonya'da piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurdu.
Avrupa ve Amerika oyun piyasasının "PS One"ı alabilmek için sonbahara kadar beklemesi gerekecek. Bilinen Playstation ölçülerinin üçte biri boyutunda olan "PS One" taşınabilir olma özelliğinin yanısıra mobil telefon üzerinden internete de bağlanabilme yetineğine sahip olacak. Yapılan açıklamaya göre yeni "PS One" birinci nesil Playstation oyunlarının tümünü problemsiz olarak oynatabilecek. Cihazın Playstation II'nin oyunlarını oynatabilmesi için teknolojik olarak biraz daha evrim geçirmesinin gerekliliğine dikkat çekildi.
Sony 2001 yılından itibaren "PS One"ı üzerinde bir LCD ekranla üretmeyi planlıyor. Böylece cihaz ile herhangi bir televizyona bağlı olmaksızın, istediğiniz herhangi bir yerde oyun oynama zevkine sahip olacaksınız.