kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Denizin kızları Yasemin ve Audrey
İkisi de dünya dalış şampiyonu. İkisi de rekortmen. İkisi de aşık. Hem de antrenörlerine. Derin mavinin bu iki güzel kızının görüldüğü gibi birçok ortak noktası bulunuyor

YASEMİN Dalkılıç. "Apnea" adı verilen dalış disiplininde bayanlar dünya rekoru kırarak tüm dünyaya adımızı duyurdu. Fransız Audrey Mestre. "No limits" dalış disiplininde kendine ait 115 metrelik rekoru 125 metreye çıkardı ve bir kez daha spor tarihine geçti. Hayatları birbirine çok benzeyen iki sporcu Yasemin ve Audrey'in, spordaki başarılarından aşk hayatlarına kadar birçok ortak noktası var. Ancak Yasemin ve Audrey, artık rakip. Çünkü 68 metre rekorunu kıran Yasemin'in yeni hedefi, Audrey'in "no limits" rekoruna da sahip olmak.

"No limits" adı verilen dalış disiplininde, dalgıç istediği miktarda ağırlık kullanabiliyor. Ağırlıkla yapılan inişten sonra yukarı çıkış balonla gerçekleşiyor. Audrey, bu alandaki rekorun sahibi. 13 Mayıs günü, Palma adası açıklarında Audrey bu rekorunu 125 metreye çıkardı. Çalışmalara başlayan Yasemin ise, rekor denemesi için en uygun koyu arıyor.

TEMMUZ'DA REKOR VAR
Bu zorlu dalış için rüzgarsız, dalgasız ve en derin yeri 150 metre olan bir koy gerekiyor. Maviliğin bu iki süper kızı arasındaki çekişme, önümüzdeki Temmuz'da yeni bir boyut kazanacak. Eğer deneme başarılı olursa Yasemin, no limits alanındaki rakibinin rekorunu kırıp onun tahtına oturacak. Bu arada Yasemin, 76 metre erkekler serbest dalış rekorunu kırmak için de uzun süredir antrenman yapıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır