kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yağmur hayatı felç etti
Türkiye'yi etkisi altına alan şiddetli yağışlar can almayı sürdürüyor. Sakarya ve Samsun'da iki kişi sel sularına kapılarak öldü

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 4 gündür etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketleri yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Önceki gün Aksaray'da bir kişinin aşırı yağış nedeniyle evinin çökerek yaşamını yitirmesinden sonra dün de Sakarya ve Samsun'da 2 kişi sel sularına kapılarak can verdi.

SAKARYA: Kocaali ilçesi Kovukpelit köyünde su seviyesi yükselen dereden karşıya geçmeye çalışan Fikri Taşkaya (34) boğularak can verdi. Mudurnu Çayı'nın taşması sonucu birçok köy yolu ile D-100 karayolu trafiğe kapatıldı. Merkez Hasanbey ile Akyazı'nın Çatalköprü, Abalı, Ormanköy, Taşburun, Alağaç, Erdoğdu, Balballı, Yağcılar köyleri sular altında kaldı. Sel suları binlerce dönüm ekili araziyi kapladı.

SAMSUN: Çobanlı Deresi'nin taşması sonucu Atakum ve Atakent beldelerinde çok sayıda ev ve işyeri su baskınına uğradı, çok sayıda vatandaş mahsur kaldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde Ayşe Yüksel (87) sel sularına kapılarak boğuldu. 4 kadın boğulmak üzereyken kurtarıldı. Samsun-Sinop Karayolu'nda ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, yolda kalan çok sayıda araç, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait çekicilerle kurtarıldı.

ZONGULDAK: Yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlardan Alaplı ilçesi-Gümeli Beldesi Geçmişaltı mevkiindeki karayolu kapandı. Mollabey ve Yedigelli köylerinin ulaşımını sağlayan betonarme köprünün bir bölümü yıkıldı. Son 24 saatte metrekareye 158 kg. yağış düştü.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
KARABÜK: Safranbolu'da 2 köprü yıkıldı. Yenice'de İncedere taştı, 9 ev yıkıldı. Bazı işyerleri olası sel baskınına karşı boşaltıldı. Soğanlı Çayı'nın su seviyesinde de yükselme oldu. Son 24 saatte metrekareye 24 kg. yağış düştü.

BARTIN: Bartın Irmağı'nın taşması sonucu şehir merkezindeki tesisler, işyerleri ve evlerin zemin katları sular altında kaldı. Ankara'dan 15 kişilik Arama Kurtarma ekipleri Bartın'a gitti. İlk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. 28 köye elektrik verilemiyor, 13 köy yolu kapandı. Son 24 saatte metrekareye 110 kg. yağış düştü.

DÜZCE: Kaynaşlı ilçesine içme suyu sağlayan Uğur deresi taştı. İlçeye su verilemiyor. 98 prefabriği su bastı. Develibesni köyünde Uğur Deresi üzerindeki köprü yıkıldı, 10 kişi mahsur kaldı. Ozanlar köyünde evleri su bastı.

AKSARAY: Önceki gün bir kişinin öldüğü Aksaray'da 45 bin dekar tarım arazisi su altında kalırken, 5 evin yıkıldığı, 60 ev, bir cami, bir sağlık ocağı ile bir okulun hasar gördüğü belirtildi.

BAŞBAKANLIK'TAN UYARI
Son günlerdeki yoğun yağışlar üzerine harekete geçen Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi (BKYM), sel felaketlerine karşı etkin müdahale edilebilmesi için çalışma başlattı. Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ve BKYM Sekreterya Başkanı Özgün Ökmen, 26 il valiliğine, "olası can ve mal zaiyatının asgariye indirilmesi yönünde önlem planlarını derhal uygulamaya koymaları" talimatı verdi.

İsmail AKDUMAN Hüseyin TUNCER-Murat UYGUN-Ali Rıza TIĞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır