kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İngilizler'in gözü Türkiye'de
İngiliz mobil telefon şirketi Orange, Türkiye pazarının hızlı gelişmesini de dikkate alarak, Turkcell'in ortağı Finli Sonera'yı almak istiyor

İngiltere'nin mobil telefon şirketi Orange, Turkcell'in ortağı Finlandiyalı operatör Sonera ile ilgileniyor. İngiliz Sunday Business gazetesinin haberine göre, şirket Sonera ile birlikte Hollandalı KPN ile de birleşmeye yatkın. Kaynaklara göre amaç dev mobil şirketi Vodafone'a karşı 202.2 milyar dolarlık bir rakip yaratmak. Gazetenin haberine göre şirketin önceliği Sonera'da çünkü bu sayede Orange İskandinav, Baltık ve Türk pazarında kontrolu sağlamış olacak. Hollandalı operatör KPN ise Orange'a Asya pazarlarında ve Amerikalı Qwest ve Bell South şirketleriyle olan bağlantısı nedeniyle bu pazarda herakat etme imkânı tanıyacak.

Hedef Vodafone
Bilindiği gibi Orange, geçtiğimiz hafta France Telecom tarafından satın alınmıştı. Şirketin Başkanı Hans Snook, birleşme haberleriyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadıysa da şu yorumu yaptı: "Hedefim, Vodafone ile başedecek, özgür ve listenin tepesinde bir şirket yaratmak."

Haberde, Snook'un planlarını gerçekleştirmesi için France Telecom'dan onay alması gerektiği belirtilirken, Snook ise verdiği demecinde, "France Telecom tarafından yönetilen bir şirket olmayacağız. Biz bağımsız olacağız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır