|
|
Bir kelime imzayı erteletti
15 HAZİRAN'DA açılacak olan GÜNSİAD-Amerikan İş Merkezi için ABD Büyükelçisi Mark Parris ile GÜNSİAD Başkanı Bedrettin Karaboğa arasında protokol anlaşması yapılacaktı.
Ancak GÜNSİAD açılacak merkeze "İş Merkezi" denmesini isterken ABD'li yetkililer "İrtibat Bürosu" teriminin kullanılmasında diretince protokol imzası ertelendi.
İmza krizi yaşanmasına rağmen iki tarafta bir kelime anlaşmazlığı yüzünden projenin zaman kaybına uğramasından endişe ediyor. İki ülke arasında ticaret ve yatırım girişimlerini teşvik etmek için açılacak merkezin zamanında yetişmesi için ellerinden geleni yapacağını belirten ABD Büyükelçisi Parris, "Protokolün imzalanmasının önemli olmadığını, amaçlarını değiştirmediğini ve 15 Haziran'da irtibat bürosunun açılmasının geciktirilmeyeceğini" söyledi. GÜNSİAD Başkanı Karaboğa ise mevzuat sıkıntılarının ortadan kaldırılması ile planlanan noktaya zamanında varılacağını kaydetti.
Volga ÇAĞLAYANGİL
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|