kapat

02.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Genelkurmay: Terör henüz sona ermedi
GENELKURMAY Başkanlığı, teröre karşı sağlanan başarının PKK'nın sözde barışçı bir çizgiye geldiği iddialarına bağlanmasına tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kurmay Albay Fahir Altan, "Terör bitti rehavetine kapılmamak gerekir. Yıllardır akıtılan kanları, çekilen acıları herkes unutsa bile TSK'nın unutması mümkün değildir" dedi.

Altan dün düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün güvenlik güçlerinin sağladığı başarıyı kabullenmek zorunda kaldığını söyledi ve şöyle devam etti:

"PKK'nın yurtdışında toplam 5 bin-5 bin 500, yurtiçinde de 500 civarında teröristi olduğu bilinmektedir. Gerçekte bu sonuç bir sürecin sonunda gelinen noktadır. 1994'te terörist mevcudunun yüzde 65'ini yurtiçinde tutabilen örgüt, yoğunlaştırılan operasyonlar sonucu ülke içinde tutunamaz hale getirilmiştir. Yurtiçi terörist mevcudunun toplam terörist miktarına oranı 1997 yılında yüzde 50'ye, 1998 yılında yüzde 42'ye, 1999 yılında yüzde 26'ya düşürülmüştür. Bu oran halen yüzde 11'dir."

ASKERDEN SERZENİŞ
Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'nın çıkmaza sürüklendiğini vurgulayan Altan, "Burada üzücü olan bazı çevrelerin ve hatta bazen medyanın da terör örgütünün propagandasına alet olarak bu kanlı örgüte barışcı bir görünüm vermeye çalışmalarıdır" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır