|
|
Viagra'ya yeşil ışık!
KALP hastası erkekler üzerinde olumsuz etkileri olduğu, hatta ölüme neden olabileceği iddia edilen iktidarsızlık ilacı Viagra, sonunda tamamen aklandı.
Yapılan son araştırmalar Viagra'nın kalp hastalarına zararı olmadığını kanıtladı. Viagra'nın üreticisi Pfizer tarafından yaptırılan ve New England Journal of Magazine dergisinde yayınlanan araştırmaya göre nitratlı ilaçlar almayan kalp hastaları Viagra'yı gönül rahatlığıyla kullanabilir.
ANCAK Viagra, kalp hastalıklarıyla bağlantılı göğüs ağrıları için kullanılan nitratlı ilaçlarla birlikte alındığında öldürücü olabiliyor. Bugüne kadar Viagra aldıktan sonra hayatını kaybeden erkek kalp hastalarının nitrat yüzünden öldüğünü vurgulayan bilimadamları, "Nitratlı ilaçlar ve Viagra biraraya gelince kan basıncı tehlikeli şekilde düşüyor. Kalbi zayıf olan kişiler, bu nedenle hayatını kaybedebiliyor" diye konuştu.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|