|
|
Kaldırın!
İstanbul'daki kaldırımlar araç işgali yüzünden kaldırım olmaktan çıktı. Halk haykırıyor: Ya araçları, ya kaldırımları kaldırın!
CEZA VIZ GELİYOR
İSTANBUL kaldırımları araçlar için kelimenin tam anlamıyla "park cenneti." Tüm kaldırımlarda yoğun, yayalar açısından çıldırtıcı bir araç ablukası var. İsteyen istediği gibi kaldırıma tırmanıyor, aracını park edip gidiyor. Ceza yazmak ve usulsüz park eden araçları çekmek gibi yaptırımlar çok yetersiz kalıyor. Kaldırım işgalcilerini korkutmuyor; vız geliyor.
YAYA HAKKI, HİKAYE
BAZI belediyeler ve sivil toplum örgütleri son günlerde "yaya hakları"nın gündeme getirildiği toplantılar yapıyor, bu konuda protokoller imzalıyor. Ama "yaya hakkı" sadece lafta kalıyor. Uygar ülkelerin tersine İstanbul'da araçlar kaldırımlara çıkıyor, yayalar caddelere iniyor. Çarpıklık giderek yoğunlaşıyor, içinden çıkılmaz hale geliyor
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|