kapat

01.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karakolda hortumlu dayak
Fatih karakolunda halen görev yapan komiser S.U.'nun zanlıları ıslak hortumla dövdüğü saptandı

BEYOĞLU Ekipler Amirliği'nde 4 yıl önce çekilen görüntüler, "Hortum" lakaplı komiser S.U.'nun zanlıları ıslak hortumla dövdüğünü ortaya koydu. Zaten komiser S'nin tinerciden travestiye, fahişelerden uyuşturucu kullananlara kadar suç işleyen veya potansiyel suçlu niteliği taşıyan herkesi ıslatarak dövdüğü Beyoğlu Araştırma Amirliği'ne "yolu düşenlerin" en çok anlattığı konuydu.

Daha sonra TBMM tarafından hazırlanan İşkence Raporu'nda bu ispatlandı. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sema Pişkinsüt, işkence gördüğünü iddia eden bir kişinin söylediklerini rapora geçirdi. Rapora göre işkenceye maruz kaldığını belirten kişi, "Fatih Emniyet Müdürlüğü'nün giriş katında Hortum lakaplı bir başkomiserden hortumla dayak yedim. Daha sonra tuvaletin yanında bulunan bir odada askıya kollarımdan askıya asılmak suretiyle işkence gördüm" şeklinde ifade verdi. Bu ifadelere ve TV'de yayınlanan görüntülere rağmen komiser S.U.'nun halen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çalıştığı belirtildi.

3 polise tutuklama
Zeytinburnu'da hırsızlıktan gözaltına alınan Emrullah Duman'a işkence yaptıkları iddia edilen 3 polis memuru ise dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanmak üzere gelen Zeytinburnu Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Ali Rıza Kurt, İbrahim Özen ile Tayfun Çetin Sav mahkemenin delil durumunu göz önünde bulundurarak verdiği kararla tutuklandı. 3 polis hakkında 5 yıla kadar hapis ve memuriyetten men isteniyor.

Perihan YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır