kapat

30.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rakı içip şarap içip Maç yaptılar!
İzmir'de 12 yıl aradan sonra yapılan geleneksel Rakıspor - Şarapspor maçında futbolcular ve seyirciler içki içti, eğlendi

İzmir'in 5000 yıl önce ilk kurulduğu yer olan Bayraklı'da 12 yıldan bu yana unutulan gelenek yeniden canlandı. Yaklaşık 60 yıl süren ve o dönemde Hürriyet Bayramı olarak kutlanan 27 Mayıs'ta, semt gençlerinin rakı ve şarap içerek sahaya çıkmaları ile başlayan Rakıspor ile Şarapspor arasında oynanan maç, 12 yıl aradan sonra Karşıyaka Belediyesi'nin öncülüğünde yapıldı.

HAKEM TORİK İSMET
Rakıspor ile Şarapspor takımlarının karşılaşması ilginç görüntülere sahne oldu. Aralarında gerçek amatör futbolcuların da bulunduğu semt gençlerinden oluşan takımlar Bayraklı Sahası'nda sahaya çıktılar. Futbol maçında taraftarlar ve oyuncular zaman zaman içki içerken; maçta polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Hakemliğini Bayraklı'nın renkli simasi Torik İsmet'in yaptığı müsabakalarda orta alanda çalınan penaltılar, sahada güreşi andıran enstantaneler, futbol dışı kurallar ve şova yönelik her şey serbest.

Son oynanan maçta takımlar genelde olduğu gibi 2-2 berabere kalırken, Rakıspor'un gollerini Erol ve Ahmet, Şarapspor'un gollerini ise Hıdır ve Cumhur kaydetti.

60 YILLIK GEÇMİŞİ VAR
Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, 60 yıldır devam eden ve 10 yılda bir düzenlenen bu geleneksel organizasyonu tekrarlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Rakıspor ile Şarapspor'un öyküsünün 60 yıl öncesine kadar uzandığını belirten Tabak, "O yıllarda Bayraklı semtinde şarap ve rakı fabrikaları varmış. Halkın çoğu bağcılıkla uğraşıyormuş. Bu semtte, gençleri alkolden uzaklaştırmak ve o dönemde kutlanan Hürriyet Bayramı'nda eğlence olsun diye futbol karşılaşmaları yapılmaya başlanmış. Biz de bu geleneği devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır