|
|
Orgeneral Yalman'dan çağrı: Gelin artık
İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bekliyor
İKİNCİ Ordu Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, tüm sivil toplum kuruluşlarını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gelerek, insanların sorunlarını çözmek için faaliyette bulunmaya çağırdı. Yalman, "Başta eğitimciler ve aile planlamacılar olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları buraya gelsinler. Onları ne kadar buraya çekersek, o kadar başarılı olacağız. Yardım göndermelerini değil, bizzat gelmelerini bekliyoruz" dedi.
Genelkurmay'ın davetlisi gazetecilerle sohbet eden Yalman, bölgede ciddi bir asayiş sorunu kalmadığını belirterek, "Vatandaşlarımıza huzur ve güven içinde yaşanan bir ortam yaratmaya çalışıyoruz" dedi. Bölgenin her zaman ilgiye muhtaç olduğunu kaydeden Yalman, "Artık insanımız geceleri evinden çıkıp rahat rahat gezebiliyorlar, yolculuk edebiliyorlar. Terörist faaliyetin kontrol altına alınmasından sonra sıra bölgenin kalkınmasına geldi" dedi. 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Doğan Temel ise annelere "Ağıt yakmak istemiyorsanız, cehaleti yakın" dedi.
Terör gitti, yerine hintkeneviri geldi
VALİ Aydın Arslan Harekat Üs'sünde bulunan 7. Kolordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Kurtulmuş Öğün Mehmetçik'in yeni hedefinin hintkeneviri avı olduğunu söyledi. Öğün, şu bilgiyi verdi:
"Alınan istihbarat değerlendirilerek uyuşturucu operasyonları yapılıyor. Yol aramalarında da uyuşturucu türleri yakalanıyor. Görevli Mehmetçikler yabancılık çekmesin diye bu kökler örnek olarak tutuluyorlar. Son iki ayda 4 milyon 300 bin adet hintkeneviri kökü yakalandı. Tanesi 250 bin lira olduğu dikkate alınırsa 11 trilyonluk bir kaynak ele geçirildi."
Bülent UZUN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|