|
|
Kavga başladı
Üç ilçe belediyesinin Galasaray Anıtı dikme kararı polemik yarattı
SÖZ VERDİK, YAPACAĞIZ
20 MART'ta söz verdik. Galatasaray kupayı aldık. Sözümüzü yerine getireceğiz. Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde UEFA Meydanı düzenlemesi başlatıldı. Anıt buraya dikilecek. Ulusal sevinç ve kıvancı bu anıtla simgeleştirerek paylaşmamıza kimse engel olamaz. Biz Efes Pilsen'in kazandığı Koraç Kupası'nın da anıtını da dikmiştik, o zaman kimse karışmamıştı.
POPÜLİST YAKLAŞIM
HER ilçe kafasına göre anıt dikemez. Bunlar popülist yaklaşımlardır. Herkes kafasının dikine iş yaparsa olay küçültülmüş olur. Ben bu arkadaşlarıma, eski bir Galatasaray yöneticisi olarak, önce kulüpten izin almaları gerektiğini hatırlatıyorum. Anıt, Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kentin en merkezi bir yerine dikilmeli. Tüm İstanbul'un malı olmalı.
KEYFİLİĞE İZİN YOK
HER isteyen kentin istediği yerine heykel dikemez. Böyle bir keyfiliğe göz yummamız söz konusu olamaz. Bu tür girişimler için, Büyükşehir Belediyesi'nden izin alınması şarttır. Büyükşehir öncülüğünde ve gözetiminde, ilçe belediyeleri ile birlikte Galatasaray'ın şanına yakışır tek bir görkemli, estetik anıt yapılmalı. Biz böyle bir çalışmaya destek vermeye hazırız
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|