kapat

23.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kablosuz devlerin savaşı başlıyor
Cep telefonu üreticileri, bugüne kadar kablosuz internet dünyasının şampiyonları oldu. Fakat bu alandaki üstünlüklerini zorlamaya başlayanlar var. Artık farklı sektörlerin de gözü bu şampiyonlukta

AT&T, Vodafone ve NTT DoCoMo'yu içine alacak olan bu savaş oldukça kanlı geçecek gibi gözüküyor. IDC'ye göre, 2004 yılında 1.3 milyar kişi mobil internet hizmetini kullanacak.

Bu köşede Ericsson, Nokia ve Motorola'nın yanı sıra yarım düzine Japon ve Koreli üretici yarışıyor. Üreticileri için çetin, tüketiciler içinse harika bir dünya.

Ericsson, Nokia, Lucent, Fujitsu ve diğerleri, dünyayı transmisyon hatlarıyla donatıyorlar. Bunun sonu trilyon dolarlık bir endüstri.

Palm, kablosuz internet şirketi olarak yeniden doğdu. Compaq, Casio ve Hewlett Packard, hepsi Microsoft'la işbirliği yaparak cep bilgisayarları yaratıyorlar.

Texas Instruments, dijital cep telefonu üreticilerine günde 2 milyon çip dağıtımı gerçekleştiriyor. Sharp gibi LCD ekran üreticileri de yüksek oynayan şirketlerden.

Yahoo! ve AOL, cep telefonu ve el bilgisayarı üreticileriyle çılgınca anlaşmalar yapıyorlar. Amaç internetteki üstünlüklerini mobil dünyada da devam ettirmek.

Eğer insanları PC aracılığıyla uçak bileti, sebze-meyve ya da kitap satabiliyorsanız, bunu hareket halindeyken neden yapamayasanız?

AOL Time Warner, bu dünyanın tek içerik sağlayıcı devi değil. Sony, mobil medya dünyasının önemli oyuncusu olmak için planlar yapıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır