kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'nın intikamı
Baba milletvekillerini Çankaya'daki törene davet etmeyerek kırgınlığını gösterdi. Afyonlu Gaffar Yakın, çok uğraştı ama sorunu çözemedi...

GÖREVİNİ Ahmet Necdet Sezer'e Demirel, görev süresini uzatmayan milletvekillerini Çankaya Köşk'ündeki devir teslim törenine davet etmedi. Milletvekilleri "Demirel intikam alıyor" diye tepki gösterince devreye Cumhurbaşkanı Sezer'in hemşerisi DSP'li Gaffar Yakın girdi. Ancak Yakın'ın temasları da sonuç vermedi. Köşk'teki törene davet edilmeyen milletvekilleri, Meclis'teki yemin törenini de protesto etmek istedi, ancak grup başkanvekillerinin ricasıyla, tepki krize dönüşmeden yatıştırıldı.

SON KRİZ
Tören günü yaklaştığı halde bekledikleri zarfları alamayan milletvekilleri, nedenini araştırınca, düz milletvekillerinin davet edilmemesi kararının alındığını öğrendiler. Milletvekilleri bu durumu tepkiyle karşılarken, Meclis kulislerine "Baba 5 yıl daha Köşk'te kalmasını sağlayacak 5+5 formülü Meclis'te reddedildiği için milletvekillerinden intikam alıyor" yorumları yayıldı.

HEMŞEHRİ DEVREDE
Durum Afyonlu olan DSP Milletvekili Gaffar Yakın aracılığıyla Sezer'e iletildi. Sezer ise adres olarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Necdet Seçkinöz'ü gösterdi. Seçkinöz şunları söyledi: "Bu hususu Sayın Demirel'e aktardık. Kendisi, '500'ün üzerinde milletvekili var, eşleriyle birlikte 1000'i bulur. Diğer davetliler de 1000 kişi. Salon bu kadar insanı almaz, onun için bütün milletvekillerini çağırmak olmaz. Parti yönetimlerini çağırmak yeterli' dedi. Yeni bir davet yapmamız mümkün değil."

Demirel'e atfedilen sözler ve Sezer'in kendisini seçen milletvekillerine davetiye gönderilmesini sağlamak için devreye girmemesi üzerine, pekçok milletvekili, önceki gün Sezer'in Meclis'teki and içme törenine katılmama kararı aldı.

Vekillerin protestosu parti yönetimlerinin kulağına gidince grup başkanvekilleri araya girerek milletvekilleri ile görüştüler. Milletvekillerini yatıştırıp ikna ederek yemin törenine katılmalarını sağlayan grup başkanvekilleri böylece krizin büyümesini önlediler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır