kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte 99'un Altın Adamları
Para Dergisi okurlarının seçtiği, 1999 Yılının Altın Adamları, ödüllerini muhteşem bir törenle aldı. Ödül töreni, iş, siyaset ve bürokrasi dünyasını bir araya getirdi.

Para Dergisi'nin beş yıldan bu yana düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen "Türkiye Ekonomisinin Altın Adamları" yarışması sonuçlandı. 1999 yılının altın adamları, ödüllerini Hyatt Regency Otel'de düzenlenen muhteşem bir törenle aldı.

İş, siyaset ve bürokrasi dünyasının birbirinden ünlü ve başarılı isimlerini bir araya getiren ödül töreninde Para Dergisi okurları, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'i bürokrasi dalında üçüncü kez Yılın Altın Adamı seçti. Erçel, en kritik dönemlerde bile denge sağlayan stratejileri nedeniyle Yılın Altın Adamı oldu.

Para okurları, sanayi dalında ise Sabancı Üniversitesi'nin eğitim hayatına başlaması, Brezilya ve Arjantin'de 2 adet fabrika kurulması, Kordsa-Dusa birleşmesi ve şarap üretiminin derinleştirilmesi konularındaki başarıları nedeniyle Güler Sabancı'yı Yılın Altın Adamı seçti.

ÇUBUKÇU'YA YÖNETİM ÖDÜLÜ
Yönetim dalında Yılın Altın Adamı ise 1999'da kurumuna İstanbul Sanayi Odası Çevre Büyük Ödülü ve TÜSİAD Kalder Kalite Başarı Ödülü kazandıran Beko Elektronik Genel Müdürü Aydın Çubukçu oldu.

Finans dalında da Yılın Altın Adamı İstanbul-İstanbul Projesi'yle sektördeki daralmaya rağmen yakaladığı başarı ve 131 ünite satışıyla Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal oldu.

Borsa dalında Demir Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Erelçin Yılın Altın Adamı oldu. İnternet üzerinden yatırım ortaklığı sağlayan Order Online ile sektörde bir ilk yaratan Demir Yatırım, Ulusal 100 Endeks Fonu ile sermaye piyasalarına ilk endeks fonunu kazandırdı.

Girişim dalında Yılın Altın Adam Ödülü'nü ise Türk Nokta Net'in kurucuları Ahmet Yürekli ile Pınar Kapralı paylaştı. İki ortak, kurdukları Türk Nokta Net'i 4 yılda 40 milyon dolarlık değere taşıdıkları için ödüle layık görüldüler.

PARA DERGİSİ'NİN "1999 ALTIN ADAMLARI"

Bürokrasi
Gazi Erçel

Merkez Bankası Başkanı

Sanayi
Güler Sabancı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim
Aydın Çubukçu

Beko Elektronik Genel Müdürü

Borsa
Ahmet Erelçin

Demir Yatırım Genel Müdürü

Girişim
Ahmet Yürekli

Türk Nokta Net Genel Müdürü

Pınar Kapralı
Türk Nokta Net Genel Müdür Yardımcısı

Finans
Hakan Kodal

Yapı Kredi/Koray GYO Genel Müdürü


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır