kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suikastlar İran'ın işi
Mumcu, Kışlalı ve Üçok suikastının arkasından İran'ın "Özel Harp" örgütü çıktı.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerini soruşturan emniyet birimleri, Türkiye'deki İran destekli büyük yapılanmayı ortaya çıkardı. Soruşturmalarda, merkezi İran'da bulunan "Kudüs Savaşçıları Örgütünün", Türkiye'de 7 ayrı grubu yönlendirdiği saptandı. Şimdiye kadar İslami Hareket, Tevhid ve kendilerine "Kudüs Komandoları" adını veren gruplar ortaya çıkarılırken, polis gözaltına alınan kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda henüz çözülemeyen 4 ayrı grubun peşine düştü. Polis, bu gruplarla bağlantısı olduğunu belirlediği ve aralarında "Oğuz" kod adlı teröristin de bulunduğu 10 kişiyi saptadı. Bu kişilerden koordinatör olduğu sanılan bir kişinin halen İran'da olduğu belirlendi. Diğer kişilerin arandığı bildirildi.

SORGULARI SÜRÜYOR
Kışlalı'nın arabasına bomba koyduğunu itiraf eden Necdet Yüksel ile olayın gözcülüğünü yaptığı bildirilen "Tekin" kod adlı Ferhan Özmen'in 3 defa değişik tarihlerde İran'a gittikleri saptandı. Yüksel sorgusunda İran'la ilgili bağlantılar noktasında birçok detaylı bilgi verdi. Yüksel, Tahran yakınlarındaki bir kampta askeri eğitim gördüğünü anlattı. Kampta Türkçe bilen İranlılar'ın da bulunduğunu belirten Yüksel, Türkiye'ye gelip giden "Kudüs Savaşçıları"'na mensup İranlılar'ın, işadamı görünümünde bağlantı kurduklarını itiraf etti.

Emniyet yetkilileri, örgütün işadamı kimliği kullanması konusunda, "Gözaltındaki Hakkı Şanlı ile Ferhan Özmen'in şirket kurdukları tespit edildi. Bu şirketlerin kılıf olarak kullanıldığını sanıyoruz" diye konuştular. Öte yandan, Kışlalı cinayetine karıştığını itiraf eden Necdet Yüksel'in gösterdiği yerlerde ele geçirilen silahların balistik incelemelerinin büyük bölümü tamamlandı. Şu ana kadar balistik incelemelerde, silahların faili meçhul herhangi bir olayda kullanılmadıkları anlaşıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır