Her şey Bebek'te, 21 Mayıs 1995 yılında Rıfat Hasan adlı işadamının evinden 150 milyarlık mücevherin çalınmasıyla başladı. Polis, 5 kişiyle birlikte onlardan çalıntı mücevherleri satan alan 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Sanıklar, İstanbul 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Bu sırada, çalınan mücevherleri bulamayan polislerin tayini çıktı.. Hırsızlardan Nazife Yılmaz'ın avukatı müvekkilinin, olay günü Sakarya'da bir karakolda bulunduğunu belirterek hakime belge sundu.
Ancak, hakim Yuldal Bekman belgeden şüphelenince bir sahtekarlık ortaya çıktı. Belgeyi düzenleyen başkomiser Rahmi Çetinkaya ve polis memuru İzzet Yüksel hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Nazife Yılmaz'ın avukatı için de soruşturma başlatıldı. Üç yıl süren dava sonunda 3 sanığa 9 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Hakim Yurdal Bekman davayı sonuçlandırırken, sanıklar karara itiraz etti. Dosya, Yargıtay'a gitti, geri dönmeden hakim Yuldal Bekman hayatını kaybetti.
Yargıtay'dan mahkemeye ulaşan kararın, bozulduğu ortaya çıktı. Üstelik bu kez dosyadaki 4 duruşma tutanağı ortadan yok olmuştu. Eksik sayfalar nedeniyle bozulan dava şimdi yeniden Yargıtay'a gidecek.
Suat YILMAZ (SHA)