kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mal varlığı 2.5 trilyon
Susurluk Davası sanığı Sami Hoştan'ın "çalışarak kazandım" dediği bu servet, mercek altına alındı

İSTANBUL DGM Başsavcılığı, Sami Hoştan'ın "Türk Parasını Koruma Kanuna'na Aykırılık" suçundan yargılanması istendi. Başsavcılık, görevsizlik kararında "Hoştan'ın 1991 ve 1992 yılları arasında yurt dışına uyuşturucu ihraç ettiği ve bundan elde ettiği parayı Türkiye'ye getirmiş olabileceği kanaatine varıldığını" belirterek sanığın ikametgahının bulunduğu Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca 'kara para aklamak' suçundan yargılanması gerektiğini bildirdi.

Öte yandan "Ben bu serveti çalışarak edindim" diyen Sami Hoştan'ın polise özgeçmişi ile ilgili ilginç açıklamalarda da bulunduğu ortaya çıktı. İşte Hoştan'ın kendi ağzından özgeçmişi ile ilgili kısa bir kesit:

HAYATI KUMAR
"İlkokulu bitirdikten sonra berber çıraklığı yaptım. 16 yaşında çark çevirterek kumar oynattım. Asker dönüşü kahvehane açtım. Ortağım Niko, kumar borcundan dolayı Konyalı Arif tarafından öldürüldü. 26 yaşında turist olarak Almanya'ya gittim. Bir süre sonra orada kahvehane açtım, kumar oynattım. Kahvede iş verdiğim bir kişi uyuşturucu ile yakalanınca ben de gözaltına alındım. 2 yıl 8 ay yattım. Çıkınca sınır dışı edildim. Türkiye'de bir süre kaldım ve Hollanda'ya bir arkadaşımın daveti üzerine gittim. Bu ülkede restoran ve kumarhane açtım. 1987 yılında Hollanda'da faaliyet gösteren Dev-Sol örgütünün tehdidine maruz kaldım. Aramızda silahlı çatışma çıktı. Şoförüm Mehmet Horoz öldü. 1993 yılında Türkiye'ye geldim. 30 yıllık arkadaşım Ömer Lütfü Topal'ın kumarhanesine Ali Fevzi Bir ile ortak olduk. 1-1,5 yıl sonra Topal öldürüldü."

Tülay ACAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır