kapat

04.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pis işler saçıldı
Son model BMW ile Ankara'da kaza geçiren İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır'ın ölen yol arkadaşı Melik Giray'ın karanlık geçmişi aydınlandı

İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır, önceki gün, Ankara'da trafik kazası geçirdi. Ancak, ilk başta normal ve üzücü bir kaza gibi görünen olay, yavaş yavaş birçok soru işaretleri doğurmaya başladı. Bu soruların odağındaki isim ise, Çakır'ın arabasında yolculuk ettiği ve kazada yaşamını yitiren Melik Giray oldu. Çünkü, bazı cezaevlerine et ve kuru gıda satışı yapan Melik Giray'ın, Giraylar LTD. ve bazı marketlerin sahibi olma dışında, adli dosyalara yansıyan özellikleri de vardı.

GİRAY'IN DOSYASI
Melik Giray, 1993'te silahlı tehdit ve silah teşhirinden gözaltına alındı, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. 27 Şubat 1994'te Gaziosmanpaşa'da, Sedat Peker'e de yakınlığıyla tanınan arazi mafyası Mustafa Keser'le birlikte sevgilisinin erkek arkadaşını kaçırdı. Gözaltına alınan Giray daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1994 yılında, karşılıksız çek vermek suçundan bir kez daha gözaltına alındı. Yeniden serbest kaldı. 1998'de, Gaziosmanpaşa'da yine Mustafa Keser'le birlikte Özer Özkan'ı kaçırıp arazisini gaspetti. Özkan kalp krizi geçirdi, ölümden döndü.

YURTDIŞI YASAĞI BULUNUYOR
Ancak, vergi kaçakçılığı yüzünden öldüğü güne kadar yurtdışı yasağı bulunan, karşılıksız çek vermek suçundan polisçe aranan Giray'ın adının karıştığı en esrarengiz olay 1994'te gerçekleşti, yankıları yıllarca sürdü. Melik Giray ile ağabeyi Cesim Giray'ın Eyüp'teki Giraylar Ltd. adlı şirketinde Ahmet Kabadayı adlı kişi öldürüldü. Melik ve Cesim Giray kardeşlerden alacağı olduğu bilinen Kabadayı'nın katil zanlısı olarak, şirkette çalışan Hasan Ayaz tutuklandı. Eyüp 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hasan Ayaz, 2 yıl süren dava sonunda 15 yıl ağır hapis cezasına mahkum edildi. Fakat, karar Yargıtay tarafından da onaylanınca Ayaz feryat etti: "Asıl katil ben değilim. Cinayeti patronum işledi. Para vaadi karşılığında ben üstlendim. Ama bana para vermediler, sözlerini tutmadılar."

Bu itirafın üzerine ölen Ahmet Kabadayı'nın yakınları, olayı soruşturan komiser muavini Mustafa Yaşar'ı sık sık arayarak, "Niçin gerçek katilini yargı önüne çıkarmadınız?" diye baskı yapmaya başladı. Birkaç ay içinde bunalıma giren komiser muavini Mustafa Yaşar, 1996'da beylik silahıyla intihar etti. Yaşar'ın başucunda bulunan kanlı günlüğü ise hem intiharını, hem de cinayet olayını aydınlattı. Genç polisin son satırları şöyleydi: "Eski müdürüm Zekeriya Keskin, polisler Fahri ve Tahsin bana hiçbir şey yaptırmadı. Gerçek katil Giray olduğu halde yanında çalışan Hasan Ayaz'ı zanlı gibi gösterdiler. Bana tutanağı zorla imzalattılar. Bu işten 6 milyar lira almışlar. Beni affedin, böyle olmasını istemezdim."

İhsan DEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır