Merkezi New York'ta bulunan ve çoğunluğu ABD'li uluslararası finansal alanda uzman kadınların kuruluşu olan The Financial Women's Association (FWA) Başkanı Pamela Packard, Türkiye'de üç gün süren konferanslarının bitişi dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, "2000 yılı konferansımıza İstanbul'da evsahipliği yapan Türkiye, bizim için ideal bir ülke" dedi.
Avrupa ve Asya'yı birleştiren bir ülke olan Türkiye'nin hızla gelişen dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Packard, Türkiye'de yüksek düzey iş kadını, kadın yöneticiler ve üst düzey işadamlarıyla buluşmaktan çok heyecan duyduklarını söyledi.
Başbakan Bülent Ecevit'e, yoğun iş trafiği arasında vakit bulması halinde görüşme talebini ilettiklerini bildiren Packard, beraberindeki Finansal Kadınlar Birliği heyetiyle bugün Ankara'ya gideceklerini kaydetti.
Packard, Ankara'da Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Merkez Bankası'nı ziyaret ederek üst düzey devlet yöneticileriyle görüş alış-verişinde bulunacaklarını belirtti. Heyet yarın Türkiye'deki temaslarını tamamlayacak.
Dernek hakkında bilgi veren Packard, birliğin 44 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü, yılda ortalama yaklaşık 100 toplantı gerçekleştirdiğini söyledi.
ABD'de alt gelir gruplarından olan kız öğrenciler için eğitim programı yürüttüklerini, bu öğrenciler arasında üniversiteye gitmek isteyenlere de burs sağladıklarını sözlerine ekledi. Temel amacı kadınların finans ve iş dünyasında başarılar elde etmesi ve kadınların lider olarak geliştirilmesi olan birliğin toplam 2 bin 300 aşkın üyesi var. Birliğin, üyeleri ''Fortune 500'' şirketler sıralamasındaki finans ve danışmanlık firmalarını temsil ediyor.