|
|
Yılmaz'dan son dakika uyarısı
ANAP lideri Mesut Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis tarafından tasvip görmemesinin hükümet meselesi dahil Türkiye'nin gündemine çok ciddi sıkıntılar getirebileceğini söyledi.
Yılmaz, Meclis soruşturmaları sonuçlanmadan hükümette görev almasının yanlış olacağını da zöyledi. Dün oylamaya üç saat kala bir TV kanalında canlı yayına katılan Yılmaz, özetle şöyle dedi: "Bu kadar geniş uzlaşmayı temsil eden, kamuoyunda bu kadar olumlu tepki alan bir adayın, Meclis tarafından tasvip görmemesi, hiç kuşkusuz hükümet meselesi dahil Türkiye'nin gündemine çok ciddi sıkıntılar getirebilir. Geçmişte bir azınlık hükümetinin başbakanlığını yapmaktan kaynaklanan benimle ilgili bazı iddialar vardır. Bunlar hiçbir haklı temele dayanmayan sadece siyasi yıpratma amacına yönelik iddialardır. Hakkımda şu anda yürütülen 8 meclis soruşturması var. Bunlar sonuçlanmadan hükümette görev almamın yanlış olacağını düşünüyorum."
"BU İŞ İKİNCİ TURDA BİTER"
Yılmaz'ın cumhurbaşkanı seçimi ardından hükümete girebileceği yolunda yeşil ışık yakması, kulislerde heyecan yarattı. ANAP'lılar Yılmaz için Dışişleri Bakanlığı ya da Avrupa Birliği ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanlığı rolünü biçerken, Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, "aklanmadan olmaz" diyor.
ANAP lideri Mesut Yılmaz, ilk tur oylamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, "Bu iş ikinci turda biter. Meclis iradesini ortaya koymuştur. Artık diğer adayların çekilmesi gerekir" dedi.
Şamil TAYYAR
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|