kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kaldı 90 dakika
G.Saray'ın çeyrek finalde rakibi bir sezon önce Kupa Galipleri Kupası'nda final oynayan İspanyol Mallorca'ydı.

İlk maçta ilk yarı boyunca üstün oynayan İspanyollar Taffarel'i geçemeyip, devrenin sonunda Arif golünü çakınca iş bitti. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Cimbom, 4-1 ile yarı finalist gibi dönmüştü İstanbul'a... Mallorca ise turist gibi geldi İstanbul'a. Sultanahmet ve Topkapı Sarayı gezileri bunun açık göstergeleriydi. Zaten sahada da beklenen oldu. Sarı-kırmızılılar, Capone ve Hakan Şükür ile yine kazanarak turu geçerken tribünlerde artık final şarkıları söyleniyordu.

Futbol kana bulandı
Leeds çıktı kurada... İngilizler'in rüyası Arsenal-Leeds finaliydi. İstanbul'daki ilk maçtan önceki gece Taksim'de kavga çıktı. İki İngiliz öldü. Artık herşey tadını kaybetmişti. UEFA maçı oynatacaktı. Sportif açıdan sorun yoktu. Bu bir adli vakaydı. Ama Leeds United Başkanı Peter Ridsdale'in "Türkler İngiltere'ye gelmesin. Güvenliklerini sağlayamayız" sözleriyle iyice gerilen ortamda oynanan maçı 2-0 kazandı G.Saray, ama Terim bile maç sonrası, "Keşke iki insan ölmeseydi de maçı kaybetseydik" diyecek kadar üzgündü.

Gerginlik sürerken G.Saray rövanş için UEFA'dan tarafsız saha istedi. UEFA ise ikinci maçı Türk seyircilere yasakladı. Karara Terim'in yorumu çok sertti: "Tipik Türk diplomasisi. Sahada ve savaşta kazanılan masada kaybediliyor. Bu karar İngiliz holiganlara verilmiş bir ödüldür."

"Hakkınızı almayı bilin"
G.Saray aşçısı, yemeği, suyu ve özel güvenlik timiyle maçtan bir gün önce İngiltere'ye gitti. Yanlarında sadece 80 VİP taraftar ve basın vardı. Stadda 40 bin kişi, "Türkler'den nefret eden ayağa kalksın" diye bağırıyordu. Terim ve öğrencileri çok sakindi. Soyunma odasında haykırdı Terim: "Final sizin hakkınız. Hak ettiğinizi almayı bilin. Sahaya çıkın ve kazanın!"

Daha ilk saniyeden itibaren kasti dirsekler ve tekmeler yağdı İngilizler'den. Hakemin göremeyeceği her bölgede bir G.Saraylı yere iniyordu. Ama G.Saraylılar sadece futbolla şamarı yapıştırdılar İngilizler'in suratlarına. 2-2 biten maç sonrası tek sorun Emre'nin kırmızı kartıydı. Terim, Emre'yi dövercesine soyunma odasına yolladı. Ve devre arasında gözleri yaşlı öğrencisinin yanına gidip "Sana atıldığın için değil, finalde oynama şansını kaybettiğini için kızdım" dedi.

Maç 2-2 bitmiş herkes sahada sevinirken, Terim son dakikalarda uygun bir pozisyonda gole gitmeyen Hasan Şaş'ı sahanın ortasında fırçalıyordu. Bu belki de G.Saray'ın başarısının kilit noktasıydı. Kimse eldekiyle yetinmiyordu. Soyunma odasında Terim'in ağzından iki cümle çıktı: "Hepinizle gurur duyuyorum. Hakkınızı almayı biliyorsunuz."

"Sık dişini yeğenim"
Ocak ayın başında SABAH'ın anketinde sorulardan biri "UEFA Kupası'nı kim kazanır?" şeklindeydi. Terim dahil 18 kişi "G.Saray" yanıtını vermişti. Hatta Terim "Bizden başka kazanacak takım göremiyorum" demişti. Leeds maçı sonrası "Hocam anketin sonucuna bir maç kaldı. Ne diyeceksiniz?" diye sordum. Yanıtı çok ilginçti: "Sık dişini yeğenim. Bir maç sonra 'Anketim doğru çıktı' diye yazarsın."

- BİTTİ -


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır