kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Türkeş'e ihanet etti'
Enginyurt, Bursa'da konuştu: Gecikmiş hıncımızı, kinimizi aldık. Ülkücü camia rahat etsin

AHMET Necdet Sezer'in adaylığı için MHP'lilerin attığı imzanın şeref meselesi olduğunu söyleyen Cemal Enginyurt, Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nin açılışında dün "Yıllardır MHP'ye ihanet eden bir kişinin şerefsizliği MHP'yi zor duruma sokmuştur. Ülkücü bir tavır olarak tepkimizi gösterdik" dedi.

KİNİMİZİ SERGİLEDİK
Somuncuoğlu'nu eleştiren Enginyurt şunları söyledi: "Somuncuoğlu, MHP Aksaray'dan kontenjandan milletvekili olarak seçildi. Sayın Devlet Bahçeli kendisine bir bakanlık layık gördü. Ancak kendisi Ankara Yükseliş Koleji önünde bütün Ülkücüleri karın altında 9 saat bekleterek, MHP'yi kapatmak için inanılmaz çabalar gösterdi ve merhum Genel Başkanımız Türkeş'e en büyük ihanetini oynadı. Ayrıca 94 seçimlerinde ANAP'tan aday olup MHP'yi barajın altında bırakarak sandığa gömerken Sayın Somuncuoğlu neredeydi?"

'PİŞMAN DEĞİLİM'
Yaptıklarından pişman olmadığını söyleyen Enginyurt şöyle sürdürdü:

"Herşeyi göze aldık, sonuçlarına katlanmaya hazırız. Böyle bir olay daha önce ve daha sonra yaşanmış olsaydı yine aynı tepkimi ortaya koyardım. Çünkü biz topluca sayın Somuncuoğlu ile görüşüp adaylığı konusunda temkinli davranmasını, 35 yıllık bir emeği heba etmemesi konusunda uzun bir süre konuşarak bu konuda kendisini ikna etmeye çalışmıştık. Eğer adaylığını koymayı düşünüyorsa da bunu bağımsız olarak yapmasını istemiştik. Sayın Somuncuoğlu dün akşam yaşanan olayda tam bir şov yapmıştır. 23.32'de başvurusunu yaptığı halde 23.52'de karşımıza çıkıp olay çıkarmıştır. Tekrar ediyorum, bu bir Ülkücü tavırdı, hesap sorulması gerekiyordu, gecikmiş bir hesaptı, Ülkücü camianın içi rahat etsin."

Gülkan KESKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır