kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Enginyurt: Fırın küreği gibi tokadım var
Olayın merkezindeki Enginyurt tokadına güvendiğini söylüyor. İlk kez 14 yaşında cezaeviyle tanışan Enginyurt'un ekibi de kendisi gibi 'sağlam'

TBMM'de yeni bir olaya karışarak ismini yeniden gündeme sokan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un ismi artık "Yedi Bela Cemal" oldu. Ordulu Cemal'i bugüne kadar memleketindekiler tanıyordu. Şimdi ünü Türkiye'ye yayıldı. Solcusu, sağcısı, İşci Partilisi, hep arkadaşı. Bir süre önce Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın makamını basarak adını duyaran Enginyurt, bu kez Bakan Sadi Somuncuoğlu'nun aday olma isteğini engelleyip iki korumasını dövdüğü için gündeme geldi.

Kendisini sinirli, atak, haksızlığa dayanamayan, sert, sivri, namuslu ve tam bir ülkücü olarak tanımlayan Enginyurt, "Sinirlenince işler değişiyor, Radikal olduğum için silah taşımıyorum. Sinirlenince fırın küreği gibi tokatımı yapıştırıyorum ama sonra da üzülüyorum" diyor.

Enginyurt 14 yaşında cezaevi ile tanışmış, 3.5 yıl askeri cezaevinden yattıktan sonra sil baştan liseye başlamış. Cezaevinde tarih ve matematik çalışmış, Fransızca öğrenmiş. Ve bu hırsla üniversiteyi de bitirdikten sonra milletvekili olarak Meclis'e girmiş.. Enginyurt'a göre bir gün gelecek ve kendileri oturacak bakanlık koltuğuna.

'SİLAHIM OLSA VURURDUM'
Cemal Enginyurt olaylı gece için "İyi ki silahım yanımda yoktu, çeker vururdum" diyor ve sürdürüyor: "Bunlara bir tavır alınması lazım. Olanlar üzücü ama, pişman değilim. Ben ülkücüyüm. İlk olarak koruması ayağıma vurdu, tahrik etmeye çalıştı. Dizimde yara oluştu. Ben de sinirlendim. İyi ki, silahım yanımda yoktu. O sinirle, silahımı çeker vururdum."

Olay sırasında çekilmiş görüntülerinde belinde silahın açıkça görüldüğü sorusuna ise Enginyurt belindekinin silah değil kılıf olduğunu, silahı arabasının torpidosunda bıraktığını söylüyor.

EKİBİ DE KENDİSİ GİBİ
Enginyurt gibi partide sivri ve atak olan ve TBMM'deki olayda da yer alan diğer üç isim ise İzmir milletvekili Yusuf Kırkpınar, Ankara Milletvekili Şevkat Çetin ve Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu. Yusuf Kırkpınar aslında Aşkale doğumlu. Gazetecilik Yüksek Okulu mezunu. Milyarlarca lira değerindeki Jeep'i ile ilgi çekiyor. TBMM Kanunlar Müdürlüğü'nde Somuncuoğlu'nun dilekçesinin yarısını yırtan da o oldu.

Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu ise kardeşi DSP Milletvekili Burhan Bıçakçıoğlu 22 yıldır küs. Gençliğinde Trabzon'da ülkücü hareketin içinde aktif biçimde yar aldı. Meclis'teki tartışma ve kavgalarda ön sırada yer alıyor. Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin ise ülkücü hareketin önemli isimlerinden. MHP davasında yargılandı ve 12 yıl hapse mahkum edildi.

OLAYLI GECENİN OLAYLI SÖZLERİ
* Enginyurt: Verilmiş söz, namusumuzdur.

* Bıçakçıoğlu: Dalgınlıkla aday olup bizi mahcup edemezsin.

* Enginyurt: İhanet eden cezasını bulur. Ülkücülere yaptığın zulüm yetmedi mi?

* Ahmet Çakar: Onurlu şekilde istifa et. (Gazetecilere) Olağanüstü bir durum var. Güvenliğiniz için sizi içeri almıyoruz.

* Enginyurt: Sen Türkeş'e bile ihanet ettin. Önce istifa et. Sonra aday ol.

* Somuncuoğlu: Demokratik hakkımı engelleyemezsiniz.

* Çetin: MHP'den istifa edersen olur, 35 yıllık ülkücü harekete kimse ihanet edemez, istifa etmezsen törelerimiz çalışır.

* Erol Ersoy: Hain! Yeter artık, ihaneti bırak, yoksa pişman olursun.

* Enginyurt: Sen kimsin ulan! (Arabasını yumruklayarak) Defol git!

ENGİNYURT'UN İLK OLAYI DEĞİL
Toskay'ı da kovalamıştı

ZİGZAUER marka tabancasıyla ün yapan Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, daha önce de silahla Bakan kovalamıştı.

Olay Enginyurt'un MHP grubunda yaptığı konuşmada, bakanların milletvekillerinin isteklerini yerine getirmediğini ve telefonlarına da çıkmadığını söyleyip, örnek olarak Devlet Bakanı Tunca Toskay'ı göstermesiyle patlak vermişti. Enginyurt "Onlardan hesap sorarız" demiş, Toskay da Enginyurt'u arayarak "Hesap soracakmışsın, ne hesabı?" diye sormuş; bunun üzerine aralarında tartışma çıkmıştı.

"Kaçma yanına geliyorum" diyerek telefonu kapatan Enginyurt, Başbakanlığa gitmişti. Ancak Toskay, Enginyurt gelmeden MHP Genel Merkezi'ne sığınmış, ancak Enginyurt bu kez Bahçeli'nin Özel Kalemi'nde kavga çıkarmıştı. Enginyurt, kavga sırasında elini belindeki silahına atmış, ancak silahını çekip kullanmamıştı. Taki DOĞAN - Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır