kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


F.Bahçe 2000

F.Bahçe'de antrenör konusu bir türlü karara bağlanamadı. Özellikle Selim Soydan ve Uğur Dündar'ın doğru kararları ışığında ibre Denizli'ye yönelmiş durumda.

Oğuz'un önümüzdeki sezon bu işe soyunmaması gerektiğini üç ay önce "Sakın ha Oğuz" diye yazmıştım. Oğuz çok kültürlü, liderlik vasfı olan, bulunduğu camiada kendini kesinlikle kabul ettiren bir futbolcudur. Ama F.Bahçe'nin şu durumunda daha başlarken biter. Çünkü nasıl Rıdvan için erken demişsem, birçok artı meziyetine rağmen Oğuz için de aynısı geçerlidir. Oğuz futbolu bu sene bırakır, jübilesini yapar. 6 ay İngiltere'de dünyanın bu en başarılı hocası Sir Alex Ferguson'ın yanında staj görür, bu işin bütün inceliklerini öğrenir, sonra F.Bahçe'nin kuracağı "F.Bahçe A.Ş"nin başına (null)elahiyetli genel menacer olur. Oğuz'un yaşı, kültürü, tecrübesi, dürüstlüğü bu işi kaldırır.

F.Bahçe camiasında Mustafa Denizli'yi şu an tek çözüm olduğu için ben de düşünüyorum. Erdoğan Arıca'yı da önermiştim. Başkan Yıldırım, Arıca'yı aramış ve teklifini yapmıştı. Ama cuma günü yüzyüze konuştuğum Erdoğan, kabul etmediğini söyledi. Futbol şube sorumlusu Selim Soydan'ın dışarda birçok yabancı oyuncuyu izlemiş olmasına rağmen başkanın bu oyuncularla ilgili en ufak girişimde bulunmaması Erdoğan'ı da ürkütmüştü. Oğuz veya Erdoğan, başkan Yıldırım'a "Şu, şu, şu oyuncuları istiyorum" dediklerinde bunların alınmayacağından adeta eminler. Başkan 2.5 ayda, bir antrenör konusunda karar veremedi. Mustafa Denizli, aynı Terim gibi % 0yetkilerle başa gelirse, bu F.Bahçe'nin kurtuluşu olur.

Bir de alt yapı konusu var. F.Bahçe'de alt yapı şu anda çok kötü durumda. PAF takımının antrenörü Turhan Sofuoğlu şu anda F.Bahçe'nin A takımı antrenörü. 6-7 tane oyuncu da A takım kadrosunda. PAF takımı Türkiye şampiyonu idi. Onların antrenörü Turhan bile bu oyunculardan hiçbirisine doğru dürüst bir şans veremedi. Bir başkasından bunu beklemek yanlış olmaz mı?

F.Bahçe'de alt yapıya yönetici Dursun Ekşioğlu bakıyor. Dedikodular almış yürümüş. Dursun'un kardeşi Beşiktaşlı Yemen'in bu işe karıştığı, Hamdi Serpil Tüzün'ü bu işin başına getirmek istediği, F.Bahçe alt yapısında eski futbolcuların da buna kesinlikle karşı çıktıkları konuşuluyor. F.Bahçe'nin birçok eski futbolcusu alt yapıda görev almak için Dereağzı'na gidip geliyorlar. F.Bahçe en az 10 eski futbolcusunu futbolcu taramasında kullanmalı. Bunlar bütün Türkiye'yi gezip, maaş+primle çalışmalı, getirdikleri isimlerden A takıma çıkıp yıldız olanlardan prim almalılar. Lisan bilenlere de yabancı ülkelerde şanslar verilebilir. Ama oy avcılığı ve arkadaşlık, adam kayırma gibi şeyler Dereağzı'ndan kesinlikle silinmeli. F.Bahçe önce alt yapıda sıfırdan başlayıp, bu işi yeniden ele almalı.

NOT: Geçen hafta Sedat Sertoğlu böbrek rahatsızlığımla ilgili bir yazı yazdı. Sağolsun, tanıdığım tanımadığım birçok insan arayıp hiçbir karşılık beklemeden böbreklerini bana vereceklerini söylediler. Duyarlılıkları için teşekkürler. Ama Türkiye'de kanunların sınırlamasıyla ancak birinci ve ikinci derece akrabalar böbrek verebilir. Ayrıca Beşiktaş yönetim kuruluna da gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ve camialarına da binlerce teşekkür ediyorum. Sağolsunlar. Allah hepinize sağlık versin.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır