kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Telekom satışa çıkıyor
Türk Telekom'un yüzde 20'lik hissesinin blok satışına ilişkin davetiye ilanının bugün yada yarın verileceği açıklandı. Rekabet Kurumu'nun, telekomun özelleştirmesine ilişkin ön izni verdiği, buna ilişkin belgenin Telekom İhale Komisyonu'na ulaştırılmasının beklendiği belirtildi. Yetkililer işlemlerin tamamlanması halinde katılımcılara davetiye ilanının bugün ya da en geçyarın verileceğini söylüyor. Bu arada 28 Nisan'da toplanacak olan IMF Yönetim Kurulu'nda görüşülecek olan Türkiye'nin Türk Telekom'un satış ilanının verilmesinin büyük önem taşıdığı da vurgulanıyor.

Vakıf'tan 55 milyon dolar konut kredisi
Vakıflar Bankası, 27 Aralık 1999 tarihinde uygulamaya koyduğu uzun vadeli, düşük faizi konut kredisini bugüne kadar 3.070 kişiye kullandırdı. Banka, 55 milyon dolarlık uzun vadeli konut kredi kullandırdı. Vakıfbank'tan bir yetkili, uzun vadeli konut kredisi kullanımı için çok yoğun bir talep olduğunu, bu talep nedeniyle bir dönem başvuruların durdurulduğunu kaydederek, "artık yığılma eritildi. Bundan sonra uzun vadeli kredi başvuruları da kabul edilecek" dedi.

Sıfırsız hayat oh ne rahat!
Türkiye, "az sıfırlı" hayata hazırlanıyor. Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in, "Enflasyonun yüzde 20'lerin altına ineceğini görürsek, 2001 yılı başında TL'den 6 sıfır atabiliriz" şeklindeki açıklaması hayata geçirildiğinde mali piyasalardan hisse senedi piyasalarına, mal piyasalarından sade vatandaşın günlük yaşantısına kadar birçok alanda önemli değişimler yaşanacak. İsrail, Arjantin, Brezilya örneklerini inceleyen Merkez Bankası, son olarak Bulgaristan deneyimini yerinde incelemek üzere uzmanlarını gönderdi.

'Yunanistan EMU'ya girişini ertelesin'
Almanya Merkez Bankası Bundesbank konsey üyesi Hans Rekers, gerekli kriterleri karşılayamadığı için Yunanistan'a Avrupa Birliği'ne girişi bir yıl ertelemesini çağrısında bulundu. "Yunanistan bütçe ve enflasyon kriterlerini sürdürülebilir şekilde yerine getiremiyor" diye konuşan Reckers, Yunanistan'ın borçlarının GSYİH'nin yüzde 104'ü olduğuna işaret ederek EMU'ya geçiş için bu oranın asgari yüzde 60 olması gerektiğini hatırlattı. Yunanistan euro bölgesine 1 Ocak 2001'de katılmayı hedefliyor. Rekers enflasyonun yükseliş trendinde olduğunu ve Mart ayında da yüzde 2.8'e çıktığını belirtti.

Euronun düşüşü dur durak bilmiyor
Avrupa para birimi euronun dolar karşısında değer kaybı devam ediyor. Önceki gün dolar karışısında 0.93 seviyesine gerileyen euro, dün 0.92'nin de altına indi. 1999 başına göre değer kaybı yüzde 21'e ulaştı. Avrupa Merkez Bankası'nın bugün yapacağı toplantıda yarım puanlık artırım çıkabileceği, ancak faizlerin yükseltilmesinin de bu duruma çözüm getirmeyeceği öne sürüldü. Ekonomistler sağlıksız gidişatının, başlangıçta ABD ekonomisinin aşırı sağlıklı durumu ile bağlantılı görüldüklerini ancak gerçek sorunun güvensizlikten kaynaklandığının anlaşıldığını belirtiyorlar.

Ziraat faiz düşürdü
Ziraat Bankası, Türk Lirasına uyguladığı mevduat faiz oranlarını indirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, bugünden geçerli olmak üzere 1 ay vadeli mevduata uygulanan faiz yüzde 37'den yüzde 35'e, 3 ay vadeli faiz yüzde 36'dan yüzde 34'e, 6 ay vadeli mevduat faizi de yüzde 35'den yüzde 34'e düşürüldü. Ziraat Bankası 1 yıl vadeli mevduata yüzde 33/Tefe+2 ve 1 yıl vadeli 3'er aylık faiz ödemeli mevduata da yüzde 33 faiz uygulayacak.

Yataş ciro artırıyor
Yataş, Suntaş'a ait yatak imalat makinelerinin 261.7 milyar lira bedelle 5 yıllığına kiralandığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada kiranın aylık eşit taksitle ödeneceği belirtildi. Bu imalatla yıllık yatak sayısının 400 binden 550 bine yükseleceği ve cironun yüzde 15 artacağı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır