kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Soros 3 milyar dolar kaybetti
İngiliz Sterlini'nin devalüe edileceğini, Rusya'nın çökeceğini önceden görüp ona göre pozisyon alan George Soros, teknolojik çöküş sırasında duvara çarptı.

Teklonoji hisselerindeki yoğun düşüş kurbanları arasına George Soros da girdi. Soros'un yatırım fonu gurubunun amiral gemisi Quantum Fund'ın 3 milyar dolarlık kısmı sadece altı hafta içinde buharlaştı. Yılsonu itibariyle 10 milyar 360 milyon doları olan Quantum Fund'ın büyüklüğü, 17 Nisan itibariyle 8 milyar 250 milyon dolara geriledi.

ALTI HAFTADA ÇÖZÜLDÜ
Quantum Fund'un bir sözcüsü tarafından yapılan açıklamada yılbaşından 17 Nisan'a kadar geçen dönemde getirinin eksi yüzde 22.13 olduğunu söyledi. Şubat sonuna kadar yatırımcılarına yılbaşına göre yüzde 11.27 oranında kazandıran fonun eğeri, Mart ayında başlayan hızlı düşüş sonrası tepetaklak çakıldı. Quantum Fund, 1999 yılında teknoloji hisselerindeki yükseliş sayesinde yüzde 35 oranında getiri sağlamıştı. Olağanüstü getirilerle tanınan Quantum Fund, 1969 yılında kırıldı. O tarihten bu yana da yıllık ortalama 32 oranında getiri verdi. 1969 yılında 100 bin dolarlık yatırım, 1999 sonu itibariyle 534.7 milyon dolara kadar yükseldi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır