kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tekno-rekabet dönemi
Koçbank Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam, "Teknolojiye yatırım yapmayanların rekabet etmeleri mümkün değil" dedi

Koçbank Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda uluslararası rekabete dayanabilmesi için ticaret sektörünü yönetenlerle teknolojiyi yönetenlerin biraraya gelmeleri gerektiğini söyledi. KoçSistem ve iş ortağı Unisys tarafından düzenlenen "Bankacılıkta Kazandıran Yaklaşımlar" konulu panelde konuşan Karaçam, bilgi teknolojisine önem vermeyenler gelecekte rekabet etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

Karaçam, bankacılığın da içinde bulunduğu ticaret sektörü ile bilgi teknolojisi yöneticilerinin güçlü olmak için birlikte çalışmaları gerektiğini bildirdi.

Burhan Karaçam, Türk bankacılığında 1983 sonrasında, Batı'daki örnekleri Türkiye'ye taşıyan ATM nakit makinalarını, kredi kartlarını, kredi mevduat hesaplarını (overdraft) ve telefonla düzenli ödeme yapma sistemlerini getiren ürün odaklı sistemden, artık Türk banka müşterilerinin beklentilerini temel alan müşteri odaklı sisteme geçirmekte olduğunu belirtti. European Financial Services (EFS) Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Martin Dale ise, "Bireysel Bankacılıkta Bugün" konulu konuşmasında, dünyadaki bankacılık müşterilerinin daha hızlı, daha çok rahatlık, daha geniş seçim olanağı ve müşteri hizmetinde mükemmellik istediklerini belirterek, bunları sağlayamayan bankaların gerileyeceklerini kaydetti. Dale, banka şubelerinin yerine telefonla 24 saat hizmet veren otomatik bankacılığın ağırlık kazanacağını bildirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır