kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Evlilik fırsatlarını değerlendireceğiz'
Bülent Eczacıbaşı, şirket birleşmeleri konusunda hissi davranılmaması gerektiğini belirterek, "Önümüze çıkan fırsatları değerlendireceğiz" dedi

Eczacıbaşı İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı İlaç'ın Olağan Genel Kurul toplantısında, şirket birleşmeleri konusunda hissi davranılmaması gerektiğini ifade ederek, "Kuruluşun yararı için ne gerekiyorsa o yapılır. Bu yönde önümüze çıkan fırsatları değerlendireceğiz" dedi. Özellikle ilaç sektöründe çok yönlü birleşmeler olduğuna işaret eden Eczacıbaşı, ancak ilaç sektöründe Batı pazarlarında yer alan şirketlerin durumunun bizden daha farklı olduğunu vurguladı. Eczacıbaşı, çok uluslu ilaç şirketlerinin de Türkiye'ye ilgi gösterdiğini kaydetti. Bu yıl yüzde 10 büyüme ile 192.5 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini belirtten Eczacıbaşı, 1999 yılını 175 milyon dolar ciro ile kapattıklarını kaydetti.

AB'YE İLAÇ SATIŞI
Bülent Eczacıbaşı, bu yılın başından itibaren ilk kez Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine ilaç satmaya başladıklarını söyledi. Levent'teki Eczcabaşı İlaç'a ait arsanın değerlendirilmesi için yurtiçi ve yurtdışından bazı kuruluşlarla görüşmelere devam ettiklerini belirten Eczacıbaşı, "Bu yatırım, kuruluşumuz için çok önemli bir proje. Bütün bunlar çok kısa sürede gerçekleştirilecek şeyler değil. Arsa konusunda bizim dışımızda dolaşan söylentilere itibar etmeyin" dedi. Bülent Eczacıbaşı, Topluluğun son 5 yıllık performansını da başarılı olarak değerlendirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır