kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gözler ekonomide
Cumhurbaşkanlığı seçiminde sona yaklaşılması, gözlerin yeniden ekonomiye çevrilmesine neden oldu. Ekonomi gündemi çok yoğun

Uzun süredir gündemin birinci sırasında oturan cumhurbaşkanlığı seçiminde sona yaklaşılmasıyla birlikte gözler yeniden ekonominin gündemine çevrildi. Başbakan Bülent Ecevit'in, "Gündemimizde artık ekonomi ve af yasası var" açıklaması, önümüzdeki günlerin iş takvimini belirleyen bir işaret olarak yorumlandı.

Dünya Bankası, Ekonomik Reform Kredisi'nin 375 milyon dolarlık ilk diliminin kullandırılmasını ön şart olarak Tarım Birlikleri Yasası'na endekslendi. IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, bütçede sağlanan iyileşmeye karşın bütçe dışı dengeleri yakından izlediklerini belirterek, fonların kaldırılmasına dönük yasa tasarısına verdikleri önemi ortaya koydu.

Yarın toplanacak IMF Yönetim Kurulu, Türkiye'nin verdiği Ek Niyet Mektubu'nu ve Stand By kapsamındaki kredinin ikinci dilimini serbest bırakmayı görüşecek. Fonlar, tarım birlikleri yasalarının yanısıra, sosyal güvenlik, enerji sektörü, ihale ve taşıt yasa tasarıları Bakanlar Kurulu'nda ve Komisyonlarda görüşülmeyi bekliyor

PATRONLAR NE DEDİ?
* Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal: IMF ve Dünya Bankası ile ilişkiler açısından ilk etapta bazı fonların tasfiyesi ve tarım birliklerinin özerkleştirilmesi yasaları gerekli. Programı hazırlarken kimse önceden 5+5'i bilemezdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük gelişmeler ön plana çıkmasaydı bu yasalar daha önce de yürürlüğe girebilirdi.

* Devlet Bakanı Tunca Toskay: Cumhurbaşkanı seçimi konusunun gündeme erken taşınmasının mahzurlarını hep beraber yaşadık ama yine de daha evvelki meclis çalışmalarının verimliliği dikkate alındığında, 21. dönemde çok farklı bir yapılanma var. Kısa süre kaldı. Umarım konu sonuçlanır ve ekonomideki yoğun işe döneriz."

* Maliye Bakanı Sümer Oral: Cumhurbaşkanı seçimi de yapısal reformların yapılması da aynı anda Meclis'in işi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ülkede istikrarı bozmayacak şekilde sonuçlandırılıyor. Meclis'in yeniden ve yoğunlukla ekonomiye dönmesi şart.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır