|
|
Polisin hedefi barlar oldu
Leeds sokaklarına dün erken saatlerde sessizlik hakimdi Atlı polis barların önünde önlem alırken, sürekli tehdit alan Türklere ait 15 dükkanda kepenkler kapalı kaldı
Kritik maç öncesi Yorkshire polisi Leeds'de, İngilizlerin düne kadar karşılaşmadıkları güvenlik önlemleri aldı. İnternetten haberleşen holiganların birbirlerine bazı bar ve publarda randevu vermelerini göz önüne alan polis kent merkezindeki bütün bar ve pubları abluka altına aldı. Ev sahibi ekibin fanatik taraftarlarının içki içtiği barların önünde nöbet bekleyen polisler, bu taraftarların olay çıkarmalarını engellemeye çalıştılar. Atlı polislerin de kentte devriye görevi yapmaları dikkati çekti.
2 TÜRK TARTAKLANDI
Maçtan önce kentte dolaşan 2 Türk taraftarı holiganlar tarafından tartaklandı. Ancak Leeds taraftarlarının arasında yalnızca holiganların olmadığı dün sokaklarda yaşanan farklı görüntülerden ortaya çıktı. Stada yakın bir bölgede birbirlerine sarılarak poz veren bir Leeds taraftarı ile Galatasaray taraftarının yarattıkları görüntü, İngiliz takımının taraftarlarının sadece holiganlardan oluşmadığının göstergesiydi. Bu arada İngiltere'deki maçlarda stadın güvenliğini kulübün özel birimleri sağlarken, bu karşılaşmada özel olarak stat içine resmi polislerin alındıkları gözlendi.
TÜRKLER KEPENK KAPATTI
Leeds'de bulunan 10 kadar restoran sahibi Türk, ölüm tehditleri aldıkları için 15 gündür dükkanlarını kapalı tutmayı tercih etmişti. Bu arada daha önce saldırıya uğrayan 2 Türkün hâlâ komada olduğu kaydedildi. İngiltere'de yaşayan bir Türk işçi, maç sonrasında bu ülkedeki yaşamlarının oldukça zorlaşacağını söyledi.
Ali ÖZLÜER
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|